Horeca, Koffie

Je tent vol hardlopers? Dit willen ze hebben!

18 apr , 2024  

Zit je met je horecazaak of koffiebar op een plek waar veel hardlopers komen of wordt er een evenement bij jou in de straat georganiseerd. dan kun je je daar handig op inspelen. Hardlopers vormen namelijk een specifieke doelgroep binnen de horeca die unieke behoeften en voorkeuren hebben. Of het nu gaat om het vinden van voedzame maaltijden voorafgaand aan een race of het herstellen na een lange loop, het is van cruciaal belang voor horecaondernemers om te begrijpen hoe ze deze actieve klanten kunnen bedienen. Hier zijn enkele strategieën en tips om hardlopers aan te trekken en te behouden:

1. Gezonde en Eenergieke maaltijden

Hardlopers zijn vaak op zoek naar voedzame maaltijden die hen van de juiste energie voorzien voor hun trainingen en wedstrijden. Bied een breed scala aan opties aan, waaronder koolhydraatrijke gerechten zoals volkoren pasta, quinoa salades en zoete aardappelen. Zorg er ook voor dat er voldoende eiwitbronnen beschikbaar zijn, zoals mager vlees, vis, tofu en bonen, om te helpen bij het spierherstel.

2. Snelle en gemakkelijke opties

Omdat hardlopers vaak een druk schema hebben, waarderen ze snelle en gemakkelijke opties die ze kunnen meenemen voor onderweg. Overweeg om grab-and-go-maaltijden aan te bieden, zoals gezonde smoothies, energierepen, en verpakte salades. Deze kunnen een handige oplossing zijn voor hardlopers die weinig tijd hebben om te zitten en te dineren.

3. Hydratatie opties

Hydratatie is essentieel voor hardlopers, vooral tijdens lange afstanden. Zorg ervoor dat je een verscheidenheid aan hydraterende dranken aanbiedt, zoals versgeperste sappen, kokoswater en natuurlijk water. Overweeg ook het aanbieden van elektrolytische dranken om de mineralen aan te vullen die verloren zijn gegaan tijdens het zweten.

4. Speciale menu’s en aanbiedingen

Creëer speciale menu’s en aanbiedingen die zijn afgestemd op hardlopers. Dit kunnen pre-run maaltijden zijn die rijk zijn aan koolhydraten en licht verteerbaar zijn, of post-run herstelmaaltijden die eiwitrijk zijn en helpen bij het bevorderen van spierherstel. Bied ook kortingen aan voor hardlopers die hun startnummer tonen of lid zijn van lokale hardloopclubs om loyaliteit te belonen.

5. Community engagement

Werk samen met lokale hardloopgroepen en organisatoren van hardloopevenementen om je horecabedrijf onder de aandacht te brengen van de hardloopcommunity. Organiseer bijvoorbeeld pre- of post-run evenementen in je vestiging, zoals een koolhydraatladen diner voorafgaand aan een grote race of een herstelbrunch na een groepsloop. Dit kan niet alleen zorgen voor een extra bron van inkomsten, maar ook voor een sterke band met de lokale hardloopgemeenschap.

6. Flexibele openingstijden

Omdat veel hardlopers vroeg in de ochtend of laat in de avond trainen, kan het nuttig zijn om flexibele openingstijden aan te bieden die aansluiten bij hun schema. Overweeg om vroeg te openen voor het ontbijt of laat open te blijven voor avondsnacks en drankjes, zodat hardlopers na hun training kunnen langskomen voor een maaltijd of hersteldrankje.

Door deze strategieën toe te passen, kun je als horecaondernemer de groeiende markt van hardlopers effectief bedienen en een trouwe klantenkring opbouwen binnen deze actieve gemeenschap. Het bieden van gezonde, voedzame maaltijden, snelle opties, en een betrokkenheid bij de lokale hardloopgemeenschap zijn slechts enkele manieren om deze doelgroep aan te trekken en te behouden.

Meer weten over de hardlopende medemens? Check www.walkit.nu

, , , , , , , ,

ByGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.