Apparatuur, Horeca, Koffie

Onmisbaar in jouw restaurant of koffiebar

1 feb , 2020  

Bij het opzetten van een horecazaak komt veel kijken. Wil je bijvoorbeeld een koffiebar starten, dan is personeel, een koffiemachine en een menukaart lang niet het enige wat je nodig zult hebben. Je zult nog veel meer apparatuur aan moeten schaffen, en je moet ook nog hygiënisch te werk kunnen gaan. Zorg ervoor dat alle nodige apparatuur zoals een horecakoelkast aanwezig is in de keuken van jouw restaurant of koffiebar, zodat je goed aan de slag kunt.

Maak van jouw zaak de beste

Als horecaondernemer is er van alle kanten veel concurrentie. Het is daarom belangrijk dat je onderscheidend genoeg bent, zodat de klanten hun koffie niet bij de buren gaan halen maar bij jou. Met goede apparatuur ben je al een heel eind op weg. Er zijn een aantal dingen niet echt niet mogen ontbreken bij een restaurant of koffiebar. Afhankelijk van wat je wilt serveren heb je een oven nodig, en het liefst meerdere. Een goed fornuis om te koken, en een grillplaat of andere grillmogelijkheden. Bij een koffiebar zul je moeten investeren in een goede koffiemachine. Hoe beter de koffie, hoe meer klanten naar jou toe zullen komen. Zorg voor een goede barkoeling, zodat je snel naar de melk kunt grijpen bij het koffiezetten. Zo maak jij de lekkerste én de snelste cappuccino-to-go.

Koeling en hygiëne

Een goede koelkast is onmisbaar in iedere horecakeuken of koffiebar. Hier bewaar je al het voedsel in, en kun je de melk opslaan voordat het in de barkoeling wordt gezet. Het is haast overbodig te zeggen dat zonder goede horeca ijskast niet valt te werken. Investeer dus in een goede horeca koelkast. Houd alle keukenapparatuur goed schoon voor optimale hygiëne. Schaf daarom ook alle apparatuur aan die je nodig hebt voor een zo schoon mogelijke keuken. Denk daarbij aan een vaatwasmachine, een spoelbak, een schrobmachine voor de vloer en een goede stofzuiger. Maak een lijstje met alle producten die je nodig gaat hebben. Als je het hele lijstje kunt afvinken, weet je zeker dat je alles in huis hebt voor een hygiënische en professionele keuken of koffiebar!

, , , , , ,

By



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.