Gezondheid, Horeca

Zit jouw zaak in de buurt van een mountainbike route?

8 mei , 2024  

Heb jij een horeca bedrijf, boscafé, restaurant of koffiezaak in de buurt van een populaire gravel- of mountainbikeroute? Dan heb je een unieke kans om niet alleen je omzet te verhogen, maar ook om een hechte band op te bouwen met de lokale mountainbikegemeenschap. Door te begrijpen wat mountainbikers waarderen na een vermoeiende rit door de natuur, kun je een omgeving creëren die hen keer op keer terug laat komen. Hier zijn enkele strategieën om mountainbikers blij te maken en ze aan te moedigen om jouw horecazaak te kiezen voor hun post-ritrituelen:

1. Een ontspannen sfeer:
Mountainbikers houden van de rustgevende atmosfeer na een uitdagende rit. Zorg voor een ontspannen ambiance in je horecazaak, waar ze kunnen ontspannen en herstellen. Comfortabele zitplaatsen, rustgevende muziek en een warme, gastvrije omgeving kunnen een wereld van verschil maken…. bitterballen en een speciaal biertje helpen natuurlijk ook 🙂

2. Fietsvriendelijke voorzieningen:
Bied voorzieningen aan die specifiek gericht zijn op mountainbikers, zoals fietsenrekken om hun fietsen veilig te stallen, reparatiesets voor kleine reparaties, een fietspomp en oplaadpunten voor een telefoon of fietscomputer. Dit laat zien dat je hun passie voor fietsen waardeert en bereid bent om hen te ondersteunen.

3. Gezonde eet- en drinkopties:
Na een intensieve mountainbiketocht hebben mountainbikers behoefte aan voedzame maaltijden en verfrissende drankjes om hun energie weer op peil te brengen. Zorg voor gezonde en voedzame opties, zoals verse salades, gegrilde sandwiches, vruchtensappen en smoothies. Vergeet ook niet om opties aan te bieden voor speciale diëten, zoals vegetarisch of glutenvrij.

4. Snelle en efficiënte service:
Mountainbikers willen niet lang wachten op hun eten en drinken, vooral niet na een vermoeiende rit. Zorg ervoor dat je personeel getraind is om snel en efficiënt te werken, zodat mountainbikers snel bediend kunnen worden. Een snelle service draagt bij aan een positieve ervaring en moedigt hen aan om terug te komen.

5. Seizoensgebonden aanbiedingen en evenementen:
Organiseer seizoensgebonden evenementen en aanbiedingen die aansluiten bij de interesses van mountainbikers. Denk aan speciale kortingen voor mountainbikers op bepaalde dagen, thema-avonden gericht op outdooractiviteiten, of zelfs samenwerkingen met lokale fietsclubs voor gezamenlijke ritten en bijeenkomsten. Daarnaast kan het zinvol zijn om met een mountainbike trainer in de buurt contact op te nemen om te vragen of die wellicht een mountainbike of gravel clinic vanuit jouw zaak wil laten starten.

6. Informatie over lokale routes en activiteiten:
Als lokale horecazaak heb je waardevolle kennis over de beste mountainbikeroutes en activiteiten in de omgeving. Zorg voor informatiebrochures, kaarten of digitale schermen waarop mountainbikers informatie kunnen vinden over nabijgelegen routes, evenementen en bezienswaardigheden. Dit laat zien dat je betrokken bent bij de lokale gemeenschap en hun passies deelt.

7. Gezellige ontmoetingsplek:
Creëer een gezellige ontmoetingsplek waar mountainbikers kunnen samenkomen, ervaringen kunnen delen en nieuwe vrienden kunnen maken. Dit kan een centrale ontmoetingsruimte zijn met comfortabele zitplaatsen en misschien zelfs een open haard voor de koudere dagen.

Door deze strategieën te implementeren, kun je een horecazaak creëren die niet alleen lekker eten en drinken biedt, maar ook een onvergetelijke ervaring voor mountainbikers. Door te laten zien dat je hun passie voor mountainbiken begrijpt en ondersteunt, kun je een trouwe klantenkring opbouwen die keer op keer terugkomt om te genieten van alles wat je te bieden hebt.

Meer weten over mountainbiken en gravelfietsen? Check https://www.mtbmasters.nl

 

, , , , , , , , , , , , ,

ByGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.