Horeca, Koffie

Koffieboek van Joost Leopold krijgt tweede druk

6 sep , 2019  

Koffieprofessional Joost Leopold en horeca-expert Petra Venekamp hebben op 4 september 2019 de tweede druk van koffieboek Water, koffiebonen & melk uitgebracht. Dit is een handzaam boek met 51 direct toepasbare tips voor professionele barista’s en de thuisbarista om hun eigen koffiestijl te ontwikkelen. Daarnaast verschijnt komend najaar een Engelse vertaling van dit succesvolle handboek.

“De laatste jaren zie je steeds meer waardering en aandacht voor koffie(specialiteiten). Met ons boek Water, koffiebonen & melk, willen we Nederlandse horecabedrijven stimuleren en inspireren om nog betere koffie te schenken. Daarnaast sporen we professionele barista’s aan om hun eigen koffiestijl te ontdekken”, vertelt horeca-expert Petra Venekamp.

Samen met koffiespecialist Joost Leopold geeft Venekamp regelmatig trainingen bij de Koffieschool in Utrecht. Hier stoomt Leopold horecaprofessionals klaar voor het vak van barista. Daarnaast geven de koffieprofessional en horeca-adviseur starterstrainingen ten aanzien van het opzetten van een koffiezaak. Gaandeweg ontstond het idee om deze vakkennis te delen in een handzaam en praktisch (les)boek.

Water, koffiebonen & melk bevat 51 tips met veel koffieweetjes. Daarnaast zijn er pagina’s voor proefnotities. “Dat is handig om je tips, koffieontdekkingen en -proeverijen te noteren. Zo ontdek je wat jouw koffiestijl is en daarmee kun je je als horecaondernemer onderscheiden.”

7 Basiselementen van koffie
De samenstellers van het boek gaan uit van 7 basiselementen die van belang zijn voor het schenken van goede koffie. Dit zijn: melange, machine, molen, mooi werken, melk, mineraalwater en de mens. “Als je nog betere en smaakvolle koffie wilt, ligt de ‘oplossing’ in het aanpassen van een of meerdere van deze elementen. Als deze 7 M’s in balans zijn, heb je gegarandeerd lekkere koffie.”

Inmiddels wordt Water, koffiebonen & melk steeds vaker ingezet bij workshops en trainingen voor zowel professionele als thuisbarista’s. Niet alleen bij de Koffieschool maar ook door andere docenten. Nu de eerste druk is uitverkocht, volgt de tweede. In het najaar verschijnt het handboek voor koffiezetters zelfs in het Engels. “We merken dat daar veel vraag naar is dus spelen we erop in.”

51 tips die goud waard zijn
Hoe bruikbaar het boek is de dagelijkse praktijk is, blijkt uit enthousiaste reacties van lezers.Zoals:

Ik heb ‘t boekje in één ruk uitgelezen. Geweldige tips!’

‘51 tips die stuk voor stuk goud waard zijn als je van koffie houdt. De teksten zijn kort, to the point en met ‘De wet van 3’ krijg je telkens gemakkelijk te onthouden,waardevolle weetjes.’

‘Ondanks mijn jarenlange interesse in koffie bleek ik een heleboel praktische dingen nog niet te weten. Daarom wil ik dit boekje graag verkopen in mijn thee- en koffiewinkel.’

, , , , , , , ,

ByGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.