Apparatuur, Horeca, Koffie

Hiermee zorg je ervoor dat jouw klanten vaker terugkomen

8 nov , 2021  

Wil jij ervoor zorgen dat jouw klanten vaker terugkomen in jouw restaurant? Een goede horeca koffiemachine met de beste koffie doet wonderen, maar er zijn nog veel meer manieren om ervoor te zorgen dat klanten jouw restaurant vaker bezoeken. Hoe zorg je ervoor dat jouw klanten vaker terugkomen? Je leest het in dit artikel.

Zorg voor een gepersonaliseerde menukaart

Zorg ervoor dat je restaurant een gepersonaliseerde menukaart heeft. Gasten willen namelijk iets eten wat zij echt lekker vinden. Als je een gepersonaliseerd aanbod hebt, zal je klantenbinding waarschijnlijk ook een stuk hoger zijn. Om dit te realiseren, dien je een goed beeld te hebben van wie jouw potentiële gasten zijn. Daarnaast moet je erachter komen wat hun voorkeuren zijn als ze uit eten gaan en deze culinaire ervaring aanpassen aan hun smaken.

Bied jouw klanten een echte ervaring

Ook is het noodzakelijk om je klanten een echte ervaring te bieden. Zo ontstaat er een krachtige verbinding tussen klanten en jouw restaurant en hebben ze het gevoel dat ze actief deel uitmaken van de ervaring. Je kunt dit bereiken door gasten oprechte aandacht te bieden, vriendelijk, transparant en dichtbij te zijn. Ook is het belangrijk om speciale protocollen op te zetten betreft hoe obers omgaan met de gasten, zodat zij leren om klanten een echte ervaring te bieden.

Geef korting aan vaste gasten

Gasten komen ook terug als je naast lekker eten ook regelmatig aanbiedingen hebt of korting geeft. Niet veel mensen eten buitenshuis, waardoor het zeker aantrekkelijk kan zijn om jouw heerlijke producten eens aan te bieden voor minder. Je kunt deze kortingen bijvoorbeeld aanbieden via speciale loyaliteitsprogramma’s voor vaste gasten, waar ze via een puntensysteem korting kunnen krijgen op hun reservering of gedurende het jaar korting hebben op de menu’s die je serveert.

Zorg voor unieke gerechten

Als je gasten terug wilt laten komen, is het belangrijk te zorgen voor minimaal een zeer goed recept waar klanten van houden en wat ze op een andere plek niet kunnen eten. Misschien heb je zelf al eens ervaren dat je ergens iets heel lekkers hebt gegeten, maar dit niet elders te vinden is. Daarom kom je weer terug naar hetzelfde restaurant, omdat je weer wilt genieten van dit lekkere gerecht.

Ook gasten laten terugkomen in jouw restaurant? Ga meteen aan de slag met onze tips.

, , , , , , ,

ByGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.