Duurzaam, Koffie

Stascafe, 100% composteerbare espressocapsules

7 apr , 2016   Gallery

Van de miljarden koffiecups die jaarlijks worden verbruikt, belandt nog steeds het grootste deel op de afvalberg. Innovator STASCAFE komt daarom met een milieuvriendelijk alternatief: 100% composteerbare espressocapsules voor gebruik in Nespresso® apparaten. Na gebruik kunnen de capsules gewoon in de GFT-container.

Het espressosysteem van Nespresso® is uitgegroeid tot het grootste ter wereld. Helaas is het aluminium van de Nespresso® cups bijzonder milieubelastend. Aluminium is moeilijk te recyclen en is niet biologisch afbreekbaar. Er begint daarom een beweging op gang te komen die de verspilling van Nespresso® aan de kaak stelt. STASCAFE bevindt zich in die voorhoede.

De STASCAFE capsules zijn vervaardigd van een smaak- en geurloos biokunststof (PLA) dat vergaat in de GFT-centrales. Na gebruik kunnen ze dus in hun geheel worden weggegooid bij het GFT-afval. De capsules zijn gevuld met koffie in vijf verschillende smaken. Deze koffie is bovendien afkomstig van eerlijke plantages en wordt door STASCAFE zelf gemalen en gebrand.

De mannen achter STASCAFE zijn de Hapertse broers Rien en André Stas. Sinds 1995 runnen zij samen een succesvol bedrijf in schilderij ophangsystemen. Het ondernemen maakte de broers bewust van hun verantwoordelijkheid op het gebied van duurzaamheid. Rien besloot daarom zijn passie voor koffie om te zetten in een concept dat wereldwijd kan bijdragen aan het reduceren van plastic- en aluminium afval.

STASCAFE is online te koop via www.stascafe.com.

, , , ,

ByGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.