Horeca, Koffie

Sergio Herman lanceert koffie: Inkbrew Coffee

28 mei , 2019  

Dat Sergio Herman ambitieus is wisten we natuurlijk al. Na diverse restaurants is het nu tijd voor iets anders en heeft hij zijn pijlen gericht op het leveren van koffie. Op zijn website schrijft Sergio het volgende over zijn Inkbrew Coffee:

Niemand hoeft mij het belang van koffie uit te leggen. Ik kan dit zeggen omdat ik al heel mijn carrière bezig ben om alle onderdelen van een restaurantbezoek te beheersen. Koffie maakt in mijn ogen een wezenlijk deel uit van een restaurantbezoek, het maakt een bezoek áf want van alle kansen om een goede indruk na te laten is dit de laatste.

Het brandproces afstemmen op de juiste samenstelling van de koffiebonen is een huzarenstukje geweest maar gelukkig ben ik omringd door professionele partners die me begeleid hebben in dit proces. Vandaar is de stap naar een eigen koffiemerk voor mij niet zo heel erg groot.

Koffie serveren op professioneel niveau vereist focus en concentratie in elk aspect van de bereiding. Eenmaal thuis wil ik mijn koffie zoals een ander, dan moet het gewoon goed, snel en makkelijk gaan. De eisen die ik aan die koffie stel zijn precies hetzelfde als in mijn restaurants, ook thuis wil ik topkwaliteit in een kop!

Om een smaakbalans te vinden heb ik verschillende melanges door uiteenlopende mensen laten proeven. Zo heb ik naast mijn professionele team ook mijn moeder en mijn vrouw betrokken die de smaak van koffie benaderen op een hele andere manier. Ik hecht belang aan hun oordeel en nadat we de resultaten hebben vergeleken zijn we toegewerkt naar het uiteindelijke resultaat.

Het is om die reden dat we gekozen hebben voor twee varianten, een Dark Roast en een Medium Roast. De Dark Roast zorgt voor power en contrast en de Medium Roast is zoals het woord al zegt, niet volledig doorgebrand. Daar waar de Dark Roast wordt gekenmerkt door zijn kracht is de Medium Roast pure harmonie.

Zoals je van Sergio kunt verwachten ziet het er allemaal top uit! Daar zal het niet aan liggen. De koffie is op dit moment verkrijgbaar in twee smaken, een dark roast en een medium roast. Beiden zijn als bonen of een gemalen versie te krijgen voor een bedrag van €8,40 voor 250 gram en worden geleverd in een deftig uitziende koker.

, , , ,

ByGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.