Koffie

Personal Blend voor specialty coffee van verschillende ambachtelijke branderijen

11 nov , 2020  

De Rotterdamse start-up Personal Blend maakt het deze fijnproevers makkelijk door het koffie-aanbod van de Nederlandse koffiebranderijen op één plek samen te brengen. Sinds de livegang in april heeft het platform al 7 koffiebranderijen aan zich weten te binden.

Wat is Personal Blend?
Bij Personal Blend vind je koffiebonen van ambachtelijke Nederlandse koffiebranderijen. Volgens oprichter Christian van Deursen is het doel om “koffieliefhebbers op één plek een overzicht van de beste koffie in Nederland aan te bieden.”

De opmars van Personal Blend past in een trend waarin consumenten steeds vaker via online marktplaatsen winkelen. Op een marktplaats heeft de consument snel een overzicht van het aanbod en kan makkelijk vergelijken. Volgens Christian is er met betrekking tot koffie nog een andere stimulans om op een marktplaats te winkelen: “De verzendkosten voor een zakje koffie zijn vaak relatief hoog. Wanneer je het leuk vind om koffie van verschillende branderijen te proberen, wordt je bedolven onder verzendkosten. Ons platform biedt hiervoor een oplossing”.

Een nieuw koffieconcept voor bedrijven
De afgelopen maanden heeft Personal Blend ook voor ondernemingen een nieuw concept ontwikkeld. “Binnen veel ondernemingen bestaat er behoefte aan koffie van betere kwaliteit en vooral ook aan meer variatie. Wij maken dat mogelijk door ondernemers onze catalogus met ambachtelijke koffie aan te bieden en te ondersteunen bij het kiezen en wisselen van koffie. Met ons concept wordt het mogelijk om binnen een bedrijf meerdere machines te plaatsen met koffie van verschillende ambachtelijke branderijen of zonder risico makkelijk te wisselen van koffie. Dat is echt een nieuwe ontwikkeling”.

Van droom naar werkelijkheid
Ondanks dat het online platform zijn eerste verjaardag nog moet vieren, is het idee al een aantal jaren oud. Over het ontstaan ervan zegt Christian: “Het idee kwam vanuit een persoonlijke behoefte om makkelijk goede koffie te kunnen vinden en vergelijken zonder veel verzendkosten. Door mijn achtergrond als webdeveloper en fijne samenwerking met de branderijen waren we in staat om dit idee om te zetten naar werkelijkheid. Ik hoop dit positieve momentum vast te houden zodat we koffieliefhebber en thuisbarista kunnen bereiken en overtuigen van de meerwaarde van kwaliteitskoffie“.

, , , , , , ,

ByGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.