Horeca, Koffie

Nespresso Grand Crus

19 sep , 2015   Video

Dit jaar introduceert Nespresso de nieuwe Limited Edition Grand Crus “Tribute to Milano” en “Tribute to Palermo”, twee nieuwe ristretto’s die een eerbetoon zijn aan de Italiaanse koffiecultuur en geïnspireerd door de twee contrasterende steden Milaan en Palermo.

“Na de introductie van onze Limited Edition Grands Crus Trieste en Napoli in 2013, wilden we ons eerbetoon aan Italië voortzetten door Grands Crus te creëren die doen denken aan de unieke cultuur van Milaan en Palermo. Tribute to Milano is onze interpretatie van de drukte van het elegante en levendige Milaan, waar staand aan de bar koffie in hoog tempo wordt gedronken. Tribute to Palermo is een krachtige en intense ristretto met een volle body. We hebben ons laten inspireren door de aroma’s van de Siciliaanse mark- ten vol kleurrijke kruiden, zodat de aro- ma’s van cacao en pittige peper het gevoel oproepen van de plaatselijke bevolking op de markt”, aldus Karsten Ranitzsch, Head of Coffee bij Nespresso.

nespresso-tribute-italy

De nieuwe Tribute to Milano en Tribute to Palermo zijn gemaakt met de beste Arabica- en Robusta-variëteiten, voor een buiten- gewone koffiebeleving. Beide Limited Edition ristretto’s zullen zowel zwart als met melk in de smaak vallen bij liefhebbers van intense koffie. Geniet van de volle intensiteit van Tribute to Milano in een latte macchiato voor een romiger en zachter aroma met karamelaccenten, of ervaar Tribute to Palermo als cappuccino, zonder ook maar iets te kort te doen aan de volle body en het krachtige karakter van deze melange.

Dus of men nu kiest voor een eerbetoon aan Milaan, Palermo of beide, de heerlijke nieuwe ristretto’s zullen koffieliefhebbers meevoeren naar de sfeer van deze be- toverende Italiaanse steden.

Tribute to Milano en Tribute to Palermo zijn vanaf 31 augustus 2015 verkrijgbaar in Nespresso Boutiques, zolang de voorraad strekt. Daarnaast zijn deze online te bestellen via de Nespresso app of op www.nespresso.com. Deze twee Limited Edition ristretto’s zijn verkrijgbaar voor €4,50 voor 10 capsules.

Tribute to Milano
Ristretto 25 ml / Intensiteit 9
Koffieprofiel: Een uitgesproken aromatische ristretto. Het elegante resultaat geeft een schitterend evenwicht tussen fijne fruitachtige aroma’s en tonen van zoet graan.
Oorsprong: De melange van Arabica-varië- teiten uit Zuid- en Midden-Amerika wordt versterkt met een Robusta uit Guatemala.

Tribute to Palermo
Ristretto 25 ml / Intensiteit 11
Koffieprofiel: Intens gebrand om aroma’s van cacao en pittige peper naar voren te laten komen. Deze ristretto is intens en heeft een zijdezachte textuur.
Oorsprong: Een krachtige melange van Oost-Afrikaanse Arabica- en Robusta- variëteiten.

, , , , ,

ByGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.