Koffie

‘From Coffee Crop to Coffee Shop’ een korte koffiefilm van UCC Europe

8 mrt , 2018   Video

Met trots lanceert UCC Europa een nieuwe, korte film die de emotionele reis van koffieboer Richard Cardozo toont. Hij ervaart voor de eerste keer hoe de bonen die hij teelt in Peru zich ontwikkelen in de koffie waar mensen aan de andere kant van de wereld van genieten.

De film brengt Richard, die zijn leven heeft gewijd aan het telen van koffiebonen, van het noorden van Peru naar het hart van Spanje. We zien de toewijding aan het transformeren van de beste kwaliteit koffiebonen naar de beste kwaliteit koffie, die geserveerd wordt aan de klanten. Hierin wordt de directe verbinding tussen de boer en de klant in de koffiebar vastgelegd, in plaats van de boer en de koper van een groot bedrijf.

‘From Coffee Crop to Coffee Shop’ geeft een uniek inzicht, door de ogen van Richard, in de laatste fasen van het koffieproces. Richard wordt deels opgeleid tot barista waardoor hij de laatste fasen van het proces zelf kan ervaren. Zo kan hij namelijk klanten, duizenden kilometers van zijn geboortestad, persoonlijk blij maken met zijn eigen koffie.

UCC heeft één simpele missie: meer mensen helpen genieten van betere koffie. Het beheren van iedere stap in de productieketen en de drijfveer voor goede kwaliteit tot aan het laatste moment waarop de koffie geserveerd wordt aan de klant, is voor UCC van groot belang. De film illustreert de inzet van UCC Europe voor constant goede kwaliteit koffie.

UCC Europe is onderdeel van een wereldwijde koffiefamilie en een leidende kracht in zes Europese landen – Frankrijk, Duitsland, Spanje, Zwitserland, het Verenigd Koninkrijk en Nederland. UCC is de marktleider in de huismerk- en één portie koffiesector. Wij leveren perfect passende en winstgevende koffie-oplossingen aan honderden, succesvolle leveranciers, out-of-home merken en leidende voedselleveranciers.

De aan het eind van 2017 gefilmde ‘From Coffee Crop to Coffee Shop’ is een vervolg op de succesvolle ‘Telers in het Veld’ film gelanceerd vorig jaar zomer.

, , , ,

ByGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.