Duurzaam, Koffie

Duurzaamste koffiebrander van Nederland: Hesselink Koffie

5 dec , 2014  

Dat koffie energie geeft is algemeen bekend. Maar die energie moet natuurlijk wel ergens vandaan komen! Met de plaatsing van 390 zonnepanelen op het dak van het bedrijfspand in Winterswijk voegt Hesselink Koffie een flinke dosis groene energie toe aan zijn ‘zwarte goud’. De koffiebranderij, die al ruim 130 jaar als grote familiebranderij actief is in de Nederlandse koffiebranche, ambieert om in 2015 de meest duurzame branderij van het land te worden. Gerrit Hesselink, de huidige directeur, investeert met de installatie van de zonnepanelen niet alleen in zijn eigen bedrijf maar ook in de lokale economie. De plaatsing van de panelen wordt uitgevoerd door collega-ondernemer Henk Kip van HTW Installatietechniek uit Winterswijk.

Hesselink Koffie: toonaangevend in milieumanagementsystemen
Investeren en innoveren is één van de speerpunten van Hesselink Koffie. Het bedrijf, dat al vier generaties lang de koffieleverancier is van vele horecazaken en steeds meer grote partijen in het bedrijfsleven, heeft de verduurzaming van de huidige inkoop- en productieprocessen dan ook hoog op de agenda staan voor 2015. De hele wereld moet gelukkiger worden van Hesselink Koffie; van productie tot bereiding. Daarom investeert het bedrijf nu in de plaatsing van zonnepanelen, om de duurzame totstandkoming van zijn kwaliteitsproducten nog verder door te voeren. Vanuit de gedachte dat alles wat tijd en aandacht krijgt beter wordt, steekt Hesselink Koffie ook in het komende jaar weer veel tijd in research naar de toepassing van innovatieve milieumanagementsystemen. Op deze manier wil het familiebedrijf bijdragen aan een beter leefklimaat voor de families van morgen; in zowel de koffieproducerende landen als in het eigen land.

Meest duurzame koffiebrander van Nederland
Naast de financiële injectie in de lokale economie die de plaatsing van de panelen met zich meebrengt, levert de installatie nog een voordeel op voor Winterswijk. Met het opwekken van 80.000 kWh per jaar voorziet Hesselink Koffie niet alleen in duurzame energie voor eigen productie, maar ook in groene stroom voor andere gebruikers. Hiermee verkleint de Hesselink Koffie op actieve wijze zijn carbon footprint. Tijdens een officiële handeling die later deze maand zal plaatsvinden, zullen de panelen officieel in gebruik worden genomen.

Bron: DeWeekkrant.nl

, ,

ByGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.