Koffie

BonneBella Goes Germany

30 mei , 2016  

Ondernemer André Fieten uit Westerbork weet het zeker. Duitsers kunnen goede koffie leren drinken. Daarom start hij met zijn bedrijf een keten van koffiehuizen bij onze oosterburen.

Fieten werkt al jaren in de koffiebranche. Hij handelt onder de naam BonneBella vanuit een pand in Hoogeveen. Daarnaast is hij mede-eigenaar van de Spaanse koffiereus Catunambu, waarvoor hij de distributie regelt in onder andere Nederland.

Duitsers zijn koffiedrinkers
Maar Drenthe en Nederland zijn inmiddels te klein voor de ondernemer. Daarom begint hij in Duitsland een keten van espressobars. De eerste is sinds een aantal weken open en staat in Duisburg. André Fieten: “We maken een groei mee de afgelopen jaren en we hebben gemerkt dat er in Duitsland een grote markt is. Duitsers zijn koffiedrinkers, maar bij de manier van koffie maken en de kwaliteit van de koffie hebben we onze vraagtekens.”

De vestiging in Duisburg wordt als pilot gebruikt voor de keten. Oud-Hoogevener Victor Sanders runt de zaak. “Eigenlijk is het een kwestie van de Duitse koffiedrinker opnieuw opvoeden”, zegt hij.

Vijftig vestigingen is het streven
Als de vestiging in Duisburg slaagt, dan is het plan om er meer te openen. “We hebben de vestiging in Duisburg opgezet als pilotstore. Na vier maanden zijn de kinderziektes er wel uit”, zegt André Fieten. “Daarna willen we het verder uitrollen in Duitsland en denken we over een jaar of vijf zo’n vijftig franchisenemers te hebben.”

Bron: RTVDrenthe.nl

, , , ,

ByGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.