Horeca

Bedrijfsongeval horecapersoneel

25 nov , 2022  

U bent werkzaam als ondernemer in de horeca en heeft personeel. Maar wat nu te doen als een personeelslid uitvalt als gevolg van een ongeluk. Hoe kunt u uw personeelslid adviseren en wat kunt u zelf doen als u door het uitvallen van uw horecapersoneel door een ongeluk schade lijdt?

Letselschade door een ongeluk

Iemand die in het verkeer niet oplet en hierdoor bovenop de auto van een personeelslid rijdt. Of een fietsongeluk omdat iemand door een auto aangereden wordt. Een ongeluk zit in een klein hoekje. De gevolgen kunnen echter enorm zijn.

Jaarlijks raken er tienduizenden mensen gewond als gevolg van een ongeluk. Een groot deel hiervan raakt hierbij gewond op loopt klachten op. Dit letsel kan zorgen voor allerlei beperkingen, zoals op het gebied van werk, het huishouden en vrije tijd. Hierdoor wordt schade geleden en deze schade wordt letselschade genoemd.

Is een ander schuldig aan het ongeluk, dan kan deze persoon aansprakelijk gesteld worden voor de schade die dientengevolge door uw personeelslid geleden wordt. Dit hoef je in Nederland niet zelf te doen. In de wet is opgenomen dat je bij letselschade door toedoen van een ander recht op een letselschade advocaat hebt. Het maakt daarbij niet uit waar het ongeluk gebeurd is of waar je woont. Dus of je nu een letselschade advocaat in Arnhem nodig hebt of een letselschade advocaat in Eindhoven, het is kosteloos als een ander je schade toebrengt.

Is 1 van jouw personeelsleden in de horeca dus uitgevallen als gevolg van een ongeluk, dan is het verstandig hem of haar te wijzen op de mogelijkheid om een letselschade advocaat in te schakelen. Bij het verhalen van letselschade op de aansprakelijke partij krijgen zij namelijk te maken met een letselschade jurist van een grote verzekeraar. Deze heeft veel kennis van letselschade en zal er alles aan doen om de schadevergoeding zo laag mogelijk te houden. Dan is het verstandig om zelf ook een letselschade specialist in te schakelen om je te helpen bij het verhalen van de letselschade.

Regres als horecaondernemer

Niet alleen het letselschade slachtoffer zelf lijdt schade als gevolg van een ongeluk. Ook als werkgever kun je met schade komen te zitten. Dit indien het letselschadeslachtoffer zijn of haar werk in de horeca door een ongeluk niet kan verrichten. Er is dan sprake van arbeidsongeschiktheid.

In het geval van arbeidsongeschiktheid van uw horecapersoneel, bent u gehouden het salaris van het desbetreffende personeelslid door te betalen. Maar tegenover deze kosten staat geen arbeid. U lijdt dan dus schade. Zeker als u ook nog eens iemand moet inschakelen om het arbeidsongeschikte personeelslid te vervangen.

Het is mogelijk een deel van de geleden schade op de aansprakelijke partij te verhalen. Dit is vaak overigens een verzekeraar. In de wet is namelijk opgenomen dat je het netto betaalde loon en de re-integratiekosten als werkgever op de aansprakelijke partij kunt verhalen. Dit wordt een regresvordering genoemd.

Bent u dus in de horeca als ondernemer werkzaam en is uw personeelslid uitgevallen voor zijn of haar werk? Adviseer deze persoon dan altijd om hulp in te schakelen bij het verhalen van letselschade, het is kosteloos als een ander schuldig aan het ontstaan van het ongeluk is. Maar neem zelf ook een letselschade expert in de arm, deze kan voor u regres nemen.

, , , ,

By



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.