Horeca, Koffie

10-jarig jubileum voor de Koffieschool van Joost leopold

4 nov , 2020  

Op 4 november viert de Koffieschool haar 10 jarig bestaan. Als je 10 jaar geleden een willekeurig persoon vroeg wat een Barista was werd er schouderophalend gereageerd met “Geen idee”. Inmiddels is de Barista niet meer weg te denken uit het horecalandschap. De vraag naar mooie en lekkere koffie neemt toe. De Barista bereidt niet alleen de lekkerste koffie maar weet er ook veel over te vertellen.

Dit is mede te danken aan de komst van opleidingsinstituten als De Koffieschool. Al 10 jaar traint de Koffieschool Nederlandse en internationale koffieprofessionals. Er zijn verschillende (inter)nationale certificaten te behalen zowel van de Specialty Coffee Association als van de SVH brancheorganisatie.

Ook de thuisbarista kan bij de koffieschool kennis en ervaring opdoen in de verschillende thuisbarista workshops. Zo ontdekken ze hoe ze de koffie voor thuis kunnen verbeteren en leren ze mooie figuren te schenken in het melkschuim. De trainingen zijn zowel online als persoonlijk te volgen.

Een belangrijk speerpunt van de koffieschool is de focus op duurzaamheid. Als een van de weinige plaatsen op de wereld kan je bij Joost Leopold en Bregje Deben van de Koffieschool online de SCA Sustainability training over duurzame koffie volgen. “Want als je iets wil behouden dan moet je er ook echt van leren houden.”

, , , , , , , , , , ,

ByGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.