Horeca, Koffie

Tips voor het kiezen van koffiezetapparatuur voor in de horeca

23 feb , 2019  

Als eigenaar van een horecazaak weet je hoe belangrijk koffie is. Koffie kan namelijk de gehele dag gedronken worden, bij het ontbijt, de lunch of na een diner. Maar ook als gasten plaatsnemen op je terras, dan zal er met grote regelmaat koffie worden besteld. Een koffiemachine is dan ook een essentieel onderdeel van een horecazaak. En vooral de kwaliteit hiervan. De kwaliteit van een koffiemachine zal mede bepalen hoe de smaak van de koffie is. Hierbij daarom enkele tips voor het kiezen van de juiste koffiezetapparatuur.

Is koffie de hoofdzaak of bijzaak van uw horecazaak?
Belangrijk is om te weten of koffie de hoofdzaak van je zaak is of juist een bijzaak. In een horecazaak of een koffiebar waar bijvoorbeeld ontbijt geserveerd wordt is het duidelijk dat koffie een belangrijke rol speelt. In een restaurant of cafetaria ligt de nadruk op het eten en is koffie een bijzaak. Het belang hiervan mag niet onderschat worden, want dit is van invloed op de investering in koffiezetapparatuur. In een horecazaak waar koffie de hoofdzaak is, zal men niet genoeg hebben aan een standaard koffiemachine. Er moet een uitgebreide machine aangeschaft worden die diverse koffiesoorten kan zetten en allerlei opties heeft. Als koffie een bijzaak is, dan moet er uiteraard een goede kop koffie geserveerd worden, maar dit kan ook met een goedkopere koffiemachine.

De capaciteit
In een horecazaak waar veel koffie wordt besteld heeft de koffiemachine veel te verduren. De capaciteit van een koffiemachine is dan ook zeer belangrijk. De capaciteit van de machine bepaald of klanten lang op hun koffie moeten wachten en of de koffie goed op temperatuur is. Goede koffiemachines hebben tegenwoordig twee zetgroepen. Dit is voldoende om dagelijks snel zo’n 200 koppen koffie te zetten. Schenk je meer koffie? Overweeg dan de aanschaf van een koffiemachine met drie zetgroepen of twee koffieautomaten met beiden twee zetgroepen. Op Horecasupply.nl vind je alles wat je aan koffiezetapparatuur nodig hebt.

Handmatig of automatisch melk opschuimen?
Het meest bestelde kopje koffie is cappuccino. Een goede cappuccino is voorzien van een stevige schuimlaag met smaak. De beste manier om dit te bereiken is door het handmatig opschuimen van de melk. Niet iedereen kan dit even goed. Daarom zijn er koffieautomaten die voorzien zijn van een automatische melkopschuimer. De cappuccino zal dan automatisch voorzien worden van de juiste smaakvolle laag melk. Gedeeltelijk automatisch opschuimen kan ook. Er zijn moderne koffieautomaten die met hulpmiddelen voorzien zijn, zodat je toch de kwaliteit van handmatig opgeschuimde melk kunt bereiken.

, ,

ByGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.