Horeca, Koffie, Partners, Thee

Samenwerking Blanche Dael en Oostwegel Collection

15 sep , 2017  

De Zuid-Limburgse familiebedrijven Blanche Dael en Oostwegel Collection zijn een samenwerking aangegaan. Beide bedrijven zijn trots om elkaar als familiebedrijven te versterken. De koffie van Blanche Dael wordt inmiddels in alle vier de huizen van Oostwegel Collection geschonken.

Zuid-Limburgse samenwerking
Vandaag bezochten vader en zoon Oostwegel de winkel van Blanche Dael in Maastricht om daar met vader en zoon Berghof de samenwerking tussen de twee bedrijven te beklinken. Albert Berghof, eigenaar Blanche Dael: “Ik ben trots dat deze twee Zuid-Limburgse familiebedrijven vanaf nu samenwerken, de gasten van de iconische hotels en restaurants kunnen vanaf nu genieten van vers gebrande koffie uit Maastricht”. Samen met Oostwegel Collection heeft Blanche Dael een melange voor lungo en espresso geselecteerd. Voor de lungo-variant is dit een geraffineerde arabica-melange. Deze koffie is ietwat donkerder gebrand en samengesteld met bonen uit Guatemala, India en Brazilië.
Dit geeft deze koffie een sterke body met cacao, vanille en zoete drop, maar ook een zachte en zoete smaak met een stroperig mondgevoel. Bij de espresso-variant is er gekozen voor een typisch Italiaanse espressokoffie, donker gebrand en intens van smaak. Deze koffie kenmerkt zich door chocolade, drop en laurier en blijft ook in combinatie met melk heerlijk vol van smaak. Bonen uit Guatemala, India, Brazilië en Colombia vormen hierbij de basis.

Limburgs vakmanschap
Het familiebedrijf Blanche Dael, dat in Maastricht is gevestigd, is sinds 1878 specialist in koffie en thee. Het bedrijf bestaat uit 2 families met 4 generaties. Juist daarom is Blanche Dael bewust bezig met de toekomst en hoe zij de wereld achterlaten voor de volgende generatie. Blanche Dael is een gecertificeerd ISO 26000 MVO-bedrijf en hun MVO-beleid is gestoeld op de pijlers: Smaak, vakmanschap en (H)echte relaties.

Passie halen zij uit de zoektocht naar de lekkerste koffie en thee en de motivatie om in alles wat zij doen, nog beter te worden. Bij Oostwegel Collection zijn de chefs altijd op zoek naar de beste regionale ingrediënten om de mooiste gerechten mee te bereiden. Met koffieleverancier Blanche Dael zijn de barista’s van Oostwegel Collection nu ook verzekerd van ambachtelijk gebrande koffie geproduceerd in de regio. Camille Oostwegel sr.: “Als kleine jongen ging ik al met mijn Maastrichtse Bonpa naar het branden van de koffiebonen bij hofleverancier Blanche Dael kijken. Van die vers gebrande koffiegeur en heerlijke koffie genieten onze gasten nu dagelijks! ‘Vakmanschap is meesterschap’”.

Over Oostwegel Collection
Oostwegel Collection is een Limburgs familiebedrijf dat staat voor inspirerend, vakmanschap en gastvrijheid. Deze drie begrippen worden tot leven gebracht door drie pijlers: mens, locatie en gastronomie. Camille Oostwegel sr. begon 37 jaar geleden met veel passie en zorg aan het restaureren van Rijksmonumenten en inmiddels bestaat de onderneming uit vier luxe huizen: Château Neercanne, Winselerhof, Château St. Gerlach en Kruisherenhotel Maastricht. Voor meer informatie: Oostwegelcollection.nl

, , , , , , ,

ByGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.