Advertorial, Horeca, Koffie

Een eigen koffiezaak: hoe begin je eraan?

25 nov , 2017  

Koffie is een heerlijk drankje dat al menig mensen door zware tijden en dagen heeft geholpen. Het is dan ook helemaal niet zo vreemd om daar jouw beroep van te willen maken. Maar een eigen koffiezaak beginnen brengt wel de nodige vragen me zich mee. Hoe pak je dat aan? Wat zijn enkele noodzakelijke stappen om te ondernemen en hoe kan dat een succes worden? Dringend tijd om alles eens op een rijtje te zetten.

De administratie regelen
Eerst en vooral is het van groot belang om alles administratief geregeld te krijgen. Een behoorlijke rompslomp, maar wel eentje waar je niet onderuit kunt. Concreet betekent dat jezelf inschrijven bij het Handelsregister van de Kamer van Koophandel en inschrijven bij het Bedrijfschap Horeca en Catering. De inschrijving van de laatstgenoemde hoef je overigens niet zelf te doen, maar je dient er wel een contributie voor te betalen. Het spreekt voor zich dat je ook nood hebt aan een bestemmingsplan bij het oprichten van een onderneming. Vragen om over na te denken zijn bijvoorbeeld of je van plan bent personeel in dienst te nemen, de juridische vorm van jouw onderneming en ga zo maar door. Tenslotte moet je ook een hele winkel vergunningen in orde brengen. Een omgevingsvergunning voor de verbouwing van een ruimte, voor brandveilig gebruiken, voorschriften voor milieubeheer, exploitatievergunning, een terrasvergunning, drank- en horecavergunning en meer.

De praktische kant regelen
Is alle administratieve rompslomp in orde? Dan is het hoog tijd om de praktische kant van de zaak te regelen. Een mooi pand op een drukke locatie is perfect om een koffiezaak mee te beginnen. Qua inrichting is een koelvitrine een echte must, net zoals meerdere hoogwaardige koffieautomaten. Denk ook na over de sfeer die je aan de inrichting mee wil geven. Een moderne, hippe sfeer of een eerder klassieke, natuurlijke sfeer? Die keuze zal in grote mate bepalen hoe de inrichting eruit moet zien en welke kleding het bedienend personeel draagt. Neem dan zeker eens een kijkje op Horecarama om wat ideetjes op te doen. Deze groothandel voor de horeca heeft vast en zeker enkele leuke zaken in huis.

, , , , , ,

ByGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.