Horeca

Bescherm je horecavloer tegen krassen en beschadiging

12 aug , 2022  

Heeft jouw horeca onderneming een nieuwe vloer? Dan wil je natuurlijk dat deze lang mooi blijft. Daarom heb je in de keuken waarschijnlijk gekozen voor een vloer die tegen een stootje kan. Maar we snappen ook heel goed dat je in het restaurant zelf gekozen hebt voor een mooi parket of laminaat vloer. Deze wil je dan ook beschermen tegen krassen en beschadiging. In dit artikel lees je hoe je dat het beste kunt doen.

Welke bescherming bij welke stoel?

Om jouw vloer goed te beschermen tegen beschadiging kies je bijvoorbeeld voor viltjes. Stoelen kunnen dan wel verschillen. Kies daarom altijd viltjes die passen bij jouw stoel. Er zijn verschillende beschermers te koop om voor jouw stoel en vloer een passende optie te vinden. Hieronder vind je een aantal combinaties.

Stoelen met een buisframe poot

Heeft jouw restaurant stoelen met buisframe stoelpoten? Dan kunnen deze voor veel beschadiging zorgen. Wanneer je de vloer en poot wilt beschermen, kun je het beste de buisframe slede gebruiken. Deze klik je aan de buis vast en daaraan plak je het bijbehorende viltje op de slede.

Stoelen met ronde of vierkante poten

Wanneer jouw stoel ronde of vierkante poten heeft, is het belangrijk om naar de soort vloer te kijken. Voor ruwe vloeren of vloeren van tapijt kun je kiezen voor rubberen doppen. Heb je een gladde vloer, van bijvoorbeeld hout of laminaat, dan is vilt de beste keuze.

Meubelwielen

Meubelwielen zijn speciaal bedoeld voor zware eetkamerstoelen. Er zijn verschillende wieltjes te koop voor verschillende onderstellen. Ook zijn er steeds meer stijlvolle meubelwielen te verkrijgen die een stoel juist elegant maken in een restaurant.

Andere tips op jouw vloer te beschermen

Naast het aanschaffen van vloerglijders zijn er een aantal dingen die je kunt doen om je vloer zo mooi mogelijk te houden:

1. Maak je vloer elke avond schoon

Zorg dat je de vloer, nadat je gasten weg zijn, goed schoonmaakt. Vuil op de vloer is namelijk de nummer één oorzaak van krassen.

2. Let op de stofzuiger en de bezem

Let er wel op dat je goed materiaal gebruikt wanneer je je vloer schoonmaakt. Een stofzuiger kan bijvoorbeeld krassen veroorzaken als de kop niet meer van goede kwaliteit is. Kies voor de juiste borstel op de juiste ondergrond. Ook kan een verkeerde bezem krassen veroorzaken. Een harde bezem drukt het vuil tegen de grond. Als je dan bijvoorbeeld zand op je vloer hebt liggen, kan dat krassen veroorzaken. Kies daarom binnen altijd voor een zachte bezem, zodat je het vuil weg kunt vegen zonder dat je vloer kapot gaat.

3. Olie, was of lak

Heeft jouw restaurant een houten vloer? Dan kun je deze beschermen door hem goed af te werken met bijvoorbeeld goede olie. De olie trekt in het hout en beschermt het tegen slijtage. Een harde wax kan helpen om de vloer te beschermen tegen krassen. Door je vloer jaarlijks te behandelen, stimuleer je de goede kwaliteit.

Wij hopen dat je na het lezen van dit artikel voldoende kennis hebt om jouw horeca vloer mooi te houden.

, , , , ,

ByGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.