Horeca

3 aandachtspunten bij het kiezen van een groothandel

10 aug , 2022  

Als je een koffietentje wilt gaan starten, moet je natuurlijk inslaan bij wat hopelijk een vaste partner voor vele jaren wordt. Dat betekent dat je je groothandel met zorg moet selecteren en verder moet kijken dan naar of het aanbod passend en de prijzen van de koffie en andere producten die je denkt nodig te gaan hebben gunstig zijn. Waar moet je nog meer op letten bij het kiezen van een groothandel?

Vooruit denken

Denk je dat over een tijdje wellicht je assortiment gaat uitbreiden en je ook meer op lunchen en dineren gaat richten? Dan is het praktisch als je ook voor de zaken die je dan extra nodig hebt terecht kunt bij dezelfde groothandel om je inkopen te doen. Dat maakt het inkoopproces een stuk eenvoudiger en overzichtelijker dan wanneer je op verschillende plekken moet inkopen. Kijk bijvoorbeeld of de groothandel die je op het oog hebt in de toekomst ook goed kan dienen voor jou als bijvoorbeeld wijn groothandel en vis groothandel of voor andere zaken die je in het assortiment wilt opnemen.

Bereikbaarheid en betrouwbaarheid

Natuurlijk kijk je naar de prijzen, maar je wilt naast een betaalbare leverancier ook een leverancier die berekenbaar en goed bereikbaar is. Dat is minstens net zo belangrijk, als niet belangrijker voor de continuïteit van jouw bedrijf. Je moet snel kunnen schakelen voor leveringen en problemen moeten op korte termijn opgelost kunnen worden. Test zelf de klantenservice van een groothandel uit door wat vragen op ze af te vuren en te kijken hoe snel je antwoord krijgt en hoe behulpzaam men is. Maar kijk ook naar de ervaringen van anderen met bepaalde groothandels. Deze informatie kun je gemakkelijk ophalen door online naar reviews te zoeken, maar je kunt natuurlijk ook collega-ondernemers benaderen hierover.

Minimale afname

Let goed op wat de minimale afname is voor de producten die jij nodig gaat hebben voor jouw koffiezaak. Vaak is hier namelijk sprake van bij groothandels. Je voorraad kan over de houdbaarheidsdatum gaan, en dan heb je geïnvesteerd in iets dat je kunt weggooien. Zorg dat je niet gedwongen wordt om meer te bestellen dan je nodig hebt of überhaupt kwijt kunt.

Het proces van het vinden van een goede leverancier is iets dat je met aandacht moet doorlopen. Kies niet de eerste de beste, maar overweeg je mogelijkheden goed om voor de optie te kiezen die het beste aansluit bij jouw behoeften.

, , , , , , ,

ByGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.