Duurzaam, Koffie

Een wereld zonder koffie

28 nov , 2017  

De eerste koffiebar zonder koffie wordt op vrijdag 1 december geopend in Amsterdam. De Geen Koffiebar is onderdeel van de campagne ‘Een wereld zonder koffie’ van ontwikkelingshulporganisatie Solidaridad.

Koffie wordt bedreigd door klimaatverandering, maar de teelt van niet-duurzame koffie draagt juist bij aan de klimaatverandering. Dat staat op de website van Solidaridad. Volgens persvoorlichter Bram Verkerke zijn er voldoende oplossingen. “We willen niet dat mensen minder koffie drinken en al helemaal niet dat ze stoppen”, laat hij weten. “Daar hebben de boeren en al die andere mensen die aan koffie werken niks aan.” De koffiebar Geen Koffie schenkt alles in een kop behalve koffie en verzorgd een duurzaam ontbijt voor iedereen.

Oplossing
Solidaridad heeft onderzoek gedaan naar de hoeveelheid koffie die Nederlanders gemiddeld per dag drinken. Dat komt neer op 3,7 kopjes koffie. Daarmee behoord Nederland tot de top 3 grootste gebruikers ter wereld. Om hier aan de toe hoeft er dus niet minder koffie gedronken te worden of te stoppen. De oplossing ligt bij het areaal landbouwgrond dat beschikbaar is. Van alle kleinschalige koffieboeren hebben er maar weinig een bedrijfsopvolger. Als deze transitie zich voortzet dan is de koffieteelt in 2050 gehalveerd.

Meer weten? Check EenWereldZonderKoffie.nl

Bron: Outofhomeshops.nl

, ,

ByGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.