Duurzaam, Horeca, Koffie

Herbruikbare koffiebekers bij Starbucks

9 jul , 2019  

Koffieketen Starbucks test op één van de drukste vliegvelden van Londen hoe effectief het gebruik van herbruikbare koffiebekers is. Klanten van één van de Starbucks-vestigingen op luchthaven Londen Gatwick kunnen gratis kiezen voor een herbruikbare beker. Na gebruik kan de beker weer worden ingeleverd.

Starbucks voerde vorig jaar in het Verenigd Koninkrijk een extra heffing in op wegwerpbekers, naast een korting op het gebruik van herbruikbare bekers. Met de extra heffing en de korting wil de koffieketen het hergebruik van bekers stimuleren.

De herbruikbare bekers worden een maand als proef gebruikt. Klanten kunnen de beker inleveren bij vijf inleverpunten voor ze aan boord van het vliegtuig gaan. De bekers worden na het inzamelen gewassen en opnieuw gebruikt.

2.000 bekers
In de proef worden 2.000 bekers in omloop gebracht. Volgens liefdadigheidsorganisatie Hubbub kan hiermee de hoeveelheid bekers die weggegooid worden, drastisch verminderd worden. Volgens de Britse krant The Guardian scheelt het maandelijks meer dan 7.000 bekers als dagelijks 250 klanten voor de nieuwe beker kiezen. Jaarlijks worden op de luchthaven ongeveer 7 miljoen papieren bekers weggegooid; 5,3 miljoen daarvan worden gerecycled.

Actie tegen afval
Met het experiment willen beide partijen onderzoeken hoe klanten reageren op het inleveren van de bekers. Ook moet het experiment aantonen of mensen bereid zijn om actie te ondernemen tegen afval als dat simpel en gemakkelijk kan.

“We weten dat mensen geven om afval, maar het is vaak lastig om het juiste te doen als je aan het reizen bent”, stelt Trewin Restorick, CEO van Hubbub in The Guardian. “De luchthaven is de ideale omgeving om een systeem met herbruikbare bekers te testen, omdat er grote aantallen afval verminderd kunnen worden.”

Composteerbare beker
Starbucks is al langere tijd bezig met het duurzamer maken van verpakkingen. Met een aantal andere grote bedrijven wordt samengewerkt om een composteerbare en recyclebare beker te maken.

Bron: DuurzaamBedrijfsleven.nl

, , , , , ,

ByGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.