Duurzaam, Koffie

Boek De prijs van mijn koffie

10 mrt , 2020  

De toekomst van koffie is in gevaar. Koffieboeren staan als gevolg van klimaatverandering en een zeer grillige en lage marktprijs voor forse uitdagingen. Droogte, te hoge temperaturen en verschuivende regenseizoenen met daarbovenop een prijs op de wereldmarkt die bijna heel 2019 onder de kostprijs lag om die koffie te produceren en die door de grote spelers in de koffiemarkt laag gehouden wordt. Gelukkig staan koffieboeren niet alleen en ontstaan steeds meer initiatieven om boeren te helpen hun bedrijf toekomstbestendig te maken en daarmee ook de toekomst van onze dagelijkse kop koffie veilig te stellen.

Aan de hand van 12 vragen nemen koffiejournalist Demian van der Reijden en eigenaar van De Koffieschool Bregje Deben je in het boek De Prijs van Mijn Koffie mee langs die uitdagingen en oplossingen, langs de historie van koffie, de productie van koffie en de handel in koffie. Ook gaan ze in op wat zou moeten veranderen om koffie een duurzame toekomst te bieden. Daarbij worden ze geholpen door experts uit alle schakels in de koffieketen. Van wetenschapper tot importeur, van boer tot barista en alles daartussen.

Van der Reijden en Deben dagen je uit om zelf op onderzoek te gaan naar de koffie die je drinkt en vragen over de herkomst ervan te stellen. Want alleen door vragen te stellen, krijg je antwoord op de vraag: wat is de échte prijs van mijn koffie?

De Prijs van Mijn Koffie
29,95; 184 pagina’s, geïllustreerd met foto’s en infographics

ISBN 978-90-823031-4-8

Auteurs: Demian van der Reijden en Bregje Deben; Uitgever: Concreet Advies

Kijk op www.deprijsvanmijnkoffie.nl om het boek te kopen, voor meer informatie en voor de volledige interviews met experts en koffieboeren.

, , , ,

ByGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.