Horeca, Thee

Starbucks schadevergoeding van 85 mille om hete thee

3 jul , 2019  

Starbucks moet een meisje 85.000 euro aan schadevergoeding betalen, omdat zij vijf jaar geleden verbrand werd door hete thee die ze net gekocht had in een van de winkels in de Ierse hoofdstad Dublin.

Te volle armen
Demi Mooney, zoals het meisje heet, was destijds twaalf jaar oud. Ze bestelde bij Starbucks een frappuccino, een koekje en de thee. De eerste twee hield ze in haar handen, waarna ze de thee plette tussen haar elleboog en haar ribbenkast. De thee spoot uit het bekertje en vloog over haar lichaam heen.

Demi hield er permanente littekens aan over en draagt daardoor sindsdien lange mouwen uit angst om gepest te worden. Het meisje onderging talloze operaties, waaronder ook plastische chirurgie. Echter is dat niet afdoende gebleken. „Maar als we nu nog meer zouden proberen, bestaat het risico dat we de situatie verergeren”, aldus de arts.

Haar moeder stelt dat de koffieketen aansprakelijk is voor de geleden schade. Volgens haar hadden ze Demi een plateau moeten aanbieden om de spullen te dragen. „Ze zagen toch ook dat het een kind was?”

Uiteindelijk is de vergoeding betaald zonder dat er een rechter aan te pas hoefde te komen. „Als de zaak daadwerkelijk voor het gerecht gekomen was, zou een gelijkwaardige straf zijn uitgesproken.”

Bron: MetroNieuws.nl

 

, , , , ,

ByGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.