Overig

Koffie tegen de wespen

8 aug , 2015  

Iedereen kent ze wel, die middeltjes tegen ongedierte zoals wespen. Veelal van moeder op dochter overgebrachte middeltjes die veel weg hebben van middeleeuwse kwakzalverij. Lastig om naderhand te bewijzen of ze werkten of niet. Om het de getergde badgast of terrasganger wat makkelijker te maken, circuleert er een lijstje met 7 gegarandeerde succes-wapens. Ik zou jullie met dit lijstje natuurlijk niet vermoeien als de nummer 5 niet koffie bleek te zijn. Een bakje met gemalen brandende (of smeulende) koffie zou wespen regelrecht naar de buren verbannen. De moeite van het proberen waard.

1. Kruidnagel

Wespen houden niet van kruidnagel. Zet een schaaltje met kruidnagel op bijvoorbeeld de tuintafel en de wespen komen niet meer in de buurt.

2. Azijn

Zet een bakje met azijn (eventueel verwarmd) op tafel en de diertjes zullen op afstand blijven. Nog beter: voeg een paar kruidnagels toe.

3. Sinaasappel en/of citroen

Snijd een sinaasappel en/of een citroen doormidden en steek hierin flink wat kruidnagels.

4. Ui

Een schoteltje met een gesnipperde ui doet het ook goed. Zet het buiten en de wespen blijven weg.

5. Koffie

Wespen hebben een hekel aan de geur van koffie. Zet schaaltjes koffie en steek de koffie aan, zodat die gaat branden of smeulen. De geur van verbrande koffie houdt hen op afstand.

6. Wierook

Wespen houden niet zo van rook. Steek een of meerdere stokjes wierook aan op de plekken waar je last hebt van wespen, en weg gaan ze.

7. Geluid

Er bestaat speciale apparatuur die wespen verjaagt met geluid. De apparaten laten een ultrasoon geluid horen, dat ze wegjaagt. Dit geluid is niet of nauwelijks hoorbaar voor mensen.

,

ByGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.