Koffie

Wessanen neemt IneoBio over

13 mei , 2016  

Wessanen neemt het Franse koffie- en theebedrijf IneoBio over. Het voedingsmiddelenconcern breidt hiermee haar activiteiten in de organische en biologische koffie en thee uit. De overname wordt in juni afgerond.

Wessanen richt zich volledig op biologische en organische voeding in Europa, koffie en thee is daarin de belangrijkste categorie. IneoBio behaalde met het organische koffie- en theemerk Destination vorig jaar 21 miljoen euro omzet. Christophe Barnouin, ceo van Wessanen zegt in een persbericht: “De overname is een volgende stap in de uitvoering van onze strategie en draagt bij aan onze groei in Europa in deze categorie.”

Theemerk Piramide
In februari werd ook al bekend dat Wessanen het Nederlandse biologische theemerk Piramide koopt van de Organic Flavour Company. Het natuurvoedingsbedrijf legt de koop uit als een aanvulling op haar bestaande activiteiten.

Financiële details over de overname zijn niet naar buitengebracht. Wessanen richt zich volledig op biologische en organische voeding in Europa. Afgelopen jaren stootte concern ook een aantal merken af die niet goed pasten in deze filosofie. Piramide is niet het eerste biologische theemerk van Wessanen. Het bedrijf heeft onder meer Clipper en Zonnatura in haar assortiment. Naar verwachting zal de overname in maart van dit jaar helemaal rond zijn.

Bron: Out-of-home-shops.nl

, , , , , ,

ByGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.