Events, Horeca, Koffie

Tia Maria Academy

10 mrt , 2017  

Barista’s en bartenders creëren samen vernieuwende koffiecocktails
Op donderdag 9 maart jl. kwamen koffie en cocktails spectaculair en vernieuwend samen bij Stooker Roasting Company in Amsterdam. Op uitnodiging van Tia Maria namen bartenders uit o.a. Engeland, Duitsland en Nederland deel aan een unieke challenge. Zij werkten samen met Nederlandse barista’s en lieten diverse creaties uit het smaaklab rollen. Koffie als smaakmaker in cocktails. Stylish en trendy.

Uitwisselen van skills
Deze challenge was onderdeel van de officiële kick-off van de Tia Maria Academy in Amsterdam. Hier komen – als onderdeel van Tia Maria + Coffee Project – bartenders, barista’s en horecaprofs dit jaar zes keer samen in speciale sessies. Om bij Stooker verder te experimenteren met het fenomeen koffiecocktail. Tia Maria maakt de interactie en innovatie mogelijk en zet in op het blijvend ontwikkelen en uitwisselen van skills.
De eerste samenwerking tussen bartenders en barista’s leverde experimenten met koffiezetmethoden en zelfgekozen ingrediënten op. De challenge stond onder leiding van een gelegenheidsjury, bestaande uit Ingmar Voerman, Simona Bianco en Rose van Asten.

Wouter Bosch, bartender en Brand Ambassador Tia Maria:
“Met Tia Maria + Coffee Project willen we barista’s en bartenders dichter bij elkaar brengen. De creatiedrift van bartenders in combinatie met de gedetailleerde koffiekennis van barista’s opent deuren in de koffiecocktailwereld.”

Rose van Asten, baristatrainer en Tia Maria + Coffee Project ambassadeur:
“Bartenders en barista’s zijn zo verschillend, zowel als mens als in het uitvoeren van hun job. Dit is het eerste project dat deze twee werelden zo dicht bij elkaar durft te brengen!”

, , , , , , , ,

ByGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.