Horeca, Koffie

Starbucks hijst witte vlag in koffieoorlog op Schiphol

11 nov , 2014  

Piloten, stewardessen en kantoorslaven op Schiphol kunnen opgelucht ademhalen. Na een handreiking van bonengigant Starbucks mag het hippe proeflokaal Jutter Speijs weer cappuccino’s en espresso’s schenken.

Jonge ondernemers Patrick Dekker, Binja Mager en Laurens de Kleine werden door Schiphol Real Estate benaderd om de luchthaven wat op te leuken, maar raakten afgelopen maanden prompt verwikkeld in een ‘koffieoorlog’ met de Amerikanen. In Quote november doet Dekker uit de doeken waarom zijn tent moest stoppen met de verkoop van koffie na de opening van een nieuw Starbucks-filiaal in het kantorengebied van de luchthaven. ‘Er is ons bij het tekenen van het contract voor onze ruimte, The Cabin, verteld dat als Starbucks eenmaal in het atrium tegenover ons zou openen, dat wij moesten stoppen met de koffie. Dat is blijkbaar een expliciete voorwaarde van Starbucks, waar Schiphol Group gehoor aan heeft gegeven’, aldus Dekker. Een woordvoerder van Schiphol verklaarde destijds dat ‘in de terminal geen enkele exploitant exclusiviteit heeft op de verkoop van koffie.’ Met andere woorden: Jutter Speijs had pech met een locatie buiten het luchthavengebouw.

Maar hoop gloorde aan de horizon. Dekker vertelt aan Quote dat de schuimklopper inmiddels begraven is en dat er sprake is van een ‘relaxte omgang’ met de bonengigant: ‘Starbucks heeft ons laten weten dat ze geen problemen hebben met ons als mede-koffieverkopers. In goed overleg is besloten dat ons koffieapparaat mag blijven draaien tot het einde van onze contractperiode.’ Pfieuw. De ondernemers kunnen de stekker dus in het stopcontact laten. Zij blij, stewardessjes blij.

Bron: Quotenet.nl

,

ByGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.