Koffie, Overig

Starbucks’ C.A.F.E.

7 apr , 2015  

Koffieketen Starbucks heeft meer LEED-gecertificeerde winkels dan welke andere retailer ter wereld. In 2014 behaalde 64 procent van nieuwe Starbucks-vestigingen een certificering voor duurzame bouw.

Dat maakte het bedrijf bekend in het duurzaamheidsrapport 2014. Tien jaar na het openen van de eerste LEED-gecertificeerde vestiging in Hillsboro in de Amerikaanse staat Oregon, zijn meer dan 500 vestigingen in negentien landen gecertificeerd. De duurzame vestigingen dragen onder meer bij aan Starbucks’ streven om het waterverbruik te verminderen. In 2014 bespaarden LEED-vestigingen gemiddeld ruim 94.000 liter per jaar.

Een van Starbucks’ LEED Gold-gecertificeerde vestigingen staat in Porto China, Thailand. De tafelbladen bevatten gerecyclede koffieresten. Voor de bouw zijn lijm, verf en vloeren gebruikt met een beperkte hoeveelheid chemicaliën. De gebruikte bouwmaterialen zijn voor 10 procent afkomstig uit de regio. Efficiënte LED-verlichting vermindert het elektriciteitsverbruik met 45 procent.

Starbucks streeft ernaar om alle nieuwe vestigingen aan LEED-certificering te laten voldoen. Het bedrijf heeft geen tijdslijn bekend gemaakt voor het behalen van dit doel.

C.A.F.E
Naast duurzame gebouwen is er in het duurzaamheidsverslag ook aandacht voor de koffie die het concern verkoopt. In 2014 was 96 procent van alle Starbucks-koffie duurzaam geproduceerd. Dat houdt in dat de productieketen voldoet aan C.A.F.E- of Fairtrade-standaarden. De retailer nadert het doel van 100 procent in 2015.

C.A.F.E is Starbucks eigen duurzaamheidsstandaard, ontwikkeld in samenwerking met milieuorganisatie Conservation International. Koffieboeren die werken volgens C.A.F.E.-standaarden, verbruiken minder water, energie en chemicaliën. Ook werken ze actief aan het behouden van de biodiversiteit. Onafhankelijke partijen overzien de certificering op het gebied van milieu, transparantie en sociale impact.

Bron: DuurzaamBedrijfsleven.nl

,

ByGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.