Events, Koffie

SCAE Nederland organiseert voorrondes Dutch Barista Championship

3 okt , 2014  

De Nederlandse tak van de Specialty Coffee Association Europe organiseert op 27 oktober 2014 de voorrondes voor het Dutch Barista Championship, de belangrijkste wedstrijd voor koffieprofessionals. De wedstrijd wordt sinds 2002 jaarlijks gehouden. Het kampioenschap is een wedstrijd waarin deelnemers 12 koffiedranken maken en presenteren binnen 15 minuten – vier espresso’s, vier cappuccino’s en 4 dranken die signature drinks worden genoemd. De deelnemers meten hun vakkennis aan elkaar, moeten hun vaardigheden bewijzen bij het gebruiken van de espressomachine, de molen, de keuze van hun koffie, hygiëne, werkorganisatie en de presentatie die ze opvoeren. Dit alles wordt beoordeeld door een vakkundige en gecertificeerde jury.

De voorrondes vormen de kwalificatie voor de finale van het Dutch Barista Championship. Deze finale staat gepland voor begin 2015. De Nederlandse baristakampioen zal in april de Nederlandse specialty coffee representeren tijdens het World Barista Championship in Seattle, Washington (USA). De inschrijvingen zijn inmiddels geopend. Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven op de website van SCAE Nederland.

Over SCAE Nederland
SCAE Nederland is een onafhankelijk instituut, de autoriteit op het gebied van de kwaliteit van koffie. SCAE Nederland verbindt mensen en kennis en is een inspiratiebron voor en door koffieprofessionals. SCAE Nederland biedt een platform waardoor huidige en toekomstige koffieprofessionals zichzelf en anderen kunnen verbeteren en verbindingen kunnen aangaan.

dbc-2014

, ,

ByGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.