Events, Horeca, Koffie

Amsterdam Coffee Festival programma-update

5 mrt , 2018  

De Westergasfabriek als één grote en spectaculaire koffiebar. Van 9 tot 11 maart 2018 vindt de  5e editie van The Amsterdam Coffee Festival plaats. Hier vermaken liefhebbers en professionals zich met 200 soorten koffie, street food, kunst, shoppen en workshops. Hieronder meer over het veelzijdige programma.

VRIJDAG 9 maart
10.00 – 17.00 uur (vakdag)
Het festival begint met de eerste NL Coffee Summit in The Lab, met de focus op trends en inzichten in de branche in Nederland en daar buiten. Sprekers zijn Jeffrey Young, CEO, Allegra Strategies, Peter Van Eijl, CEO, Doppio Espresso, Eric Derie, Commercial Director Out of Home EMEA, Alpro en Jeroen Veldkamp, Founder CoffeeLab and CoffeeLabUC. Van 14.30 tot 16.00 uur debatteren vijf specialty branderijen over de laatste trends, uitdagingen en successen binnen de specialty coffee tak. Gehost door Moniek Smit, koffiemarkt-expert en co-owner van Smit Prins Amsterdam Agency. De gehele middag vinden op vrijdag twee SCA (Specialty Coffee Association) kampioenschappen plaats: De Dutch Brewers Cup en de Dutch Latte Art Championship, waar de besten van de besten strijden om te titels. De bekendmaking van de kampioenen is om 18.00 uur op de SCA wedstrijd stage.

16.00 – 22.00 uur
Leer van ’s werelds beste latte art kunstenaars bij Latte Art Live. Niet alleen op vrijdag, maar het hele weekend worden hier workshops, freestyle demo’s en innovation talks gegeven. Liever koffie zonder melk? Dan kun je terecht bij Hario voor een perfect gezette filterkoffie. Op de La Marzocco Playground kun je de Leva espressomachine aanschouwen; het nieuwste paradepaardje van de Italiaanse espressomachine gigant. Maak hier je eigen espresso en stel al je brandende vragen aan de experts.

Terwijl je van je (zelf) gezette koffie geniet, kun je bijkomen met street food van o.a. Crêpes Mobiel (overheerlijke crêpes), Pasta Joe (de naam zegt al genoeg), Crabbieshack (voor bijvoorbeeld een frietje krab), Joeri Tandoeri (de lekkerste Indiase streetfood), Vuurbrood (bijzonder brood dat goed gevuld is) en Kitch’n Fries (ambachtelijke friet).

Ga vanaf 20.00 uur swingend het weekend in bij de Tia Maria Espresso Martini Party. Met muziek van DJ Kremlin Disko en koffiecocktails voor € 5 per stuk kun je jezelf trakteren op een verfrissende oppepper.

ZATERDAG 10 maart
10.00 – 19.00 uur
Op zaterdag kun je de hele dag genieten van de meer dan honderd verschillende koffies. Weet jij het verschil tussen Single Origin en Single Estate koffie, of een gewassen en een ongewassen boon? Krijg antwoord op deze, en nog veel meer vragen van de branders en de barista’s en verrijk je koffiekennis.

Wil je nog meer kennis opdoen? Luister dan naar de experts in The Lab. Hier draait het om innovatie, nieuwe kennis en sprekers die de grenzen opzoeken. Op zaterdag zijn er de hele dag verschillende sessies met sprekers van o.a. Sanremo (11.10 uur), De Koffieschool (11.50 uur en 16.00 uur), The Fairchain Foundation (12.30 uur) en Tia Maria and friends (15.10 uur). Tot slot is er om 16.45 uur een live ‘How to taste coffee like a pro’ sessie door Single Estate Coffee Roasters en top barista Rose van Asten van SCA.

Naast de sessies in The Lab, organiseert SCA Nederland ook op zaterdag een kampioenschap: De Dutch Barista Championship. Hier strijden de allerbeste nationale barista’s om de titel. Om 18.00 uur is de prijsuitreiking op de SCA wedstrijd stage.

Haal onder het genot van frisse deuntjes van DJ Menjo een espresso bij je favoriete brander, en laat deze vermengen met de verse specialty melk van Jersey koeien bij de Queens of Dairy Specialty Milk Bar. Voor kunst kun je de Latte Art Live stage bezoeken, maar ook langs bij het Coffee Art Project: muren vol prachtige koffie kunst gemaakt door verschillende artiesten.

Voor de VIP kaarthouders is er een unieke koffie- en foodpairing sessie. De Amsterdamse toppers van Mississippi Bar and Kitchen staan bekend om het serveren van heerlijk eten geïnspireerd op eetcultuur van de oevers van de Mississippi rivier. Op het festival serveren zij een speciaal drie-gangen menu. Laat je inspireren door deze spannende, nieuwe pairings (ook op zondag).

ZONDAG 11 maart
10.00 – 19.00 uur
Vanaf 10.00 uur begint de SCA de zondag goed met de Dutch Cup Tasters Championship: de hele dag proeven koffieliefhebbers en professionals tientallen kopjes koffie, om uiteindelijk de titel ‘Dutch Cup Tasting Champion 2018’ mee naar huis te nemen.

Voor de theeleuten is er op The Amsterdam Coffee Festival ook genoeg te beleven. Trigger je smaakpupillen bij Brita, waar om 13.30 een Tea Tasting is.

Met de matcha theeën en tools van Mr. & Mrs. Tea geef jij je thee moment een extra twist. Naast proeven, kun je ook leren over thee. Op zondag geeft de International Tea & Coffee Academy een sessie in The Lab om 16.00 uur: ‘Tea matters, too’.

Duurzaamheid speelt ook een belangrijke rol in de koffie wereld. Barista kampioen Merijn Gijsbers vertelt namens Alpro over plantaardige drinks en duurzaamheid in The Lab om 12.30 uur. Heb je dit gemist? Bezoek dan de Alpro stand of de Latte Art Throwdown, die ook op zondag weer vanaf 16.00 uur loskomt op de Latte Art Live stage, en bekijk van dichtbij hoe je kunstwerken schenkt met amandel-, kokos- en sojadranken.

Het hele weekend kunnen de bezoekers genieten van de Coffee Mixologists Competitie, gehost door Tia Maria: 8 teams bestaand uit één barista en één bartender strijden om de titel in vier verschillende rondes. Op zondag om 15.30 uur vindt de grote finale plaats, met om 16.45 uur de prijsuitreiking: De titel Coffee Mixologist 2018, € 1.000 cash en een trip naar London tijdens The London Coffee Festival in april.

Bron: Koffiegek.nl

, , , , , , , , , , ,

ByGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.