Events, Koffie

Verrassende koffiekeuze barista kampioen

18 jan , 2015  

Directeur van koffiebrander Peeze, Paul van der Hulst, vindt het vreemd dat Lex Wenneker, NK Barista 2015, tijdens de kampioenschappen met een licht gebrande koffie kwam, die volgens hem zeker niet geschikt is voor het grote publiek.

“Het merendeel van de consumenten/ koffiedrinkers vinden zure koffie, of wel koffie met een zure smaak, namelijk helemaal niet lekker. Het grote publiek wil in deze tijd graag koffie met een zoete en ook chocoladesmaak.”

‘DEZE KENIAANSE KOFFIE IS WEL GESCHIKT VOOR HET GROTE PUBLIEK’

Lex Wenneker,  mede-eigenaar van HeadFirst Coffee Roasters in Amsterdam, geeft telefonisch toe dat hij op het NK Barista 2015 met een licht gebrande koffie uit Kenia kwam. “Koffie uit Kenia heeft lichtere en frissere smaaktonen. Een paar jaar geleden zouden koffiedrinkers deze koffie te zuur hebben gevonden, maar wij hebben deze koffie verder doorontwikkeld. Met een duidelijke uitleg wat consumenten van deze koffie qua smaak kunnen verwachten, is deze Keniaanse koffie nu ook gewoon geschikt voor een bredere massa. Hier komt bij dat naar mijn mening smaak een subjectief iets is. Daarnaast is smaak zeer persoonlijk. Er is dan volgens mij ook geen gemiddelde smaak. Het merendeel van de koffies die in Nederland worden verkocht is donker gebrand en heeft een chocoladesmaak, maar dat wil zeker niet zeggen dat iedereen deze koffies lekker vindt.”

Bron: Koffie.blog.nl

UPDATE
Het bovenstaande verhaal blijkt spannender omschreven dan hoe het eigenlijk was. Het enige dat Paul van der Hulst zou hebben gezegd was dat de keuze voor een dergelijke koffie verrassend genoemd mag worden.

, , ,

ByGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.