Koffie

Nespresso Meesterproever 2017

6 apr , 2017  

Onder de noemer ‘Welke is welke?’ begint deze week de zoektocht naar de Nespresso Meesterproever 2017. Koffieliefhebbers worden uitgedaagd de rijkheid van de 24 verschillende Grands Crus te proeven en blind de verschillende smaakprofielen te herkennen. Een behoorlijke opgave, waarvoor de kunst van het proeven tot in de puntjes moet worden beheerst. Nespresso wil koffieliefhebbend Nederland laten ervaren dat wie bewuster proeft, de verschillende smaakprofielen beter kan interpreteren en zo uiteindelijk ook meer van de koffie geniet. De winnaar wordt uitgeroepen tot Nespresso Meesterproever 2017 en wint een onvergetelijke reis naar Costa Rica.

Smaak staat centraal
Steeds meer mensen houden zich bezig met bewust eten en drinken. Daar hoort bewust proeven bij. Proeven doe je met al je zintuigen. De mond, de neus en de ogen geven los van elkaar informatie door aan de hersenen, waar alle zintuiglijke input wordt geïntegreerd. Zo ontstaat de uiteindelijke smaakperceptie. Dr. Peter Klosse, de onbetwiste autoriteit in Nederland op het gebied van smaak en auteur van ‘Het nieuwe proefboek’, is verheugd dat Nespresso aandacht besteedt aan de kunst van het proeven: “Goede smaak en goed kunnen proeven zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Des te beter de proefzintuigen zijn ontwikkeld, des te meer je kwalitatief eten en drinken kunt waarderen. Ook in koffie kun je duizenden verschillende smaakvariaties vaststellen. Ik hoop dat mensen hun koffie aandachtiger gaan drinken, zodat ze er ook meer van genieten.”

De kunst van het koffieproeven
Koffie is een natuurproduct waarbij elke stap in het proces van koffiebes tot kopje een invloed heeft op de smaak van de koffie. Nespresso laat dan ook niets aan het toeval over. De groene koffiebonen worden bijvoorbeeld op aromaprofiel ingekocht en tot de laatste boon gecontroleerd op kwaliteit. Van het terroir van het land van herkomst, tot de branding en maling; alle fases in het proces van koffiebes tot kopje dragen bij aan het uiteindelijke aromaprofiel. Een echte meesterproever kan verschillende smaakelementen waarnemen en herkennen, waardeert en begrijpt het samenspel van verschillende smaken beter en merkt verrassende smaaksensaties op. Bij het proces van koffieproeven dragen zowel het uiterlijk, de geur en de smaak van de koffie bij aan de totale evaluatie. Hieraan zijn dus ook de verschillende Grands Crus te herkennen.

De zoektocht naar de Nespresso Meesterproever 2017
Tijdens de zoektocht naar de Nespresso Meesterproever 2017 worden koffieliefhebbers uitgedaagd het verschil te proeven tussen de verschillende Grands Crus. Tot uiterlijk 14 mei  kunnen zij terecht in een van de Nespresso Boutiques om hun beheersing van de kunst van het proeven te testen door vier verschillende Grands Crus te proeven en te herkennen. Wie de vier Grands Crus heeft herkend, ontvangt een etui van de nieuw aan het assortiment toegevoegde Ristretto Decaffeinato en maakt bovendien kans op een Expert & Milk machine. De winnaars van elke Boutique strijden eind mei samen verder voor de hoofdprijs: een onvergetelijke reis naar koffieland Costa Rica.

Op nespresso.com/meesterproever vinden koffieliefhebbers meer informatie om zich verder te verdiepen in de kunst van het proeven en zich voor te bereiden op het blind proeven en herkennen van onze koffies in de Boutique.

, , ,

ByGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.