Horeca, Koffie

Nescafé Microgrinds

7 nov , 2016  

Nestlé introduceert oploskoffie met meer smaak- en geurbeleving. Met Nescafé Microgrinds zorgt ’s werelds grootste levensmiddelenconcern voor betere koffie in bedrijven en instellingen.

Bijna twee jaar werd er in Nestlé’s beverage center in Zwitserland gewerkt aan deze nieuwe koffie. De toevoeging van zeer fijne versgemalen koffiebonen, ofwel Microgrinds, zorgt ervoor dat de oploskoffie van Nescafé een intensere smaak- en geurbeleving krijgt. Nescafé Microgrinds is bedoeld voor bedrijven, instellingen en zorglocaties die op dit moment al gebruik maken van Nescafé koffiemachines. Productmanager Job Karstens: “In horeca zie je heel veel ontwikkelingen binnen koffie. Op kantoren, binnen instellingen en in de zorg blijft die ontwikkeling echter nog behoorlijk achter. Met Nescafé Microgrinds bieden we voor die locaties nu ook nog betere koffie.”

Extra
Slechts 3 tot 5 procent van de inhoud bestaat uit microgrinds. Dat lijkt weinig, maar is ruim voldoende legt Karstens uit. “Met dit percentage heb je de optimale smaak- en geurbeleving. Meer toevoegen doet niets extra’s.” Uit tests met consumenten blijkt dat de geur en de smaak van Nescafé duidelijk intenser is dankzij de toevoeging van de microgrinds.

Voordelen
Tachtig procent van de huidige Nescafé-verpakkingen wordt vervangen door Nescafé Microgrinds. De prijs blijft bij de introductie hetzelfde. “Deze ontwikkeling kent enkel voordelen. De smaak en de geur zijn intenser en beter en dat voor de zelfde prijs. Daarbij is de koffie geschikt voor de huidige machines. Het vraagt dus geen enkele investering van onze klanten”, zegt Karstens.

Merkbeeld
Met de vernieuwde geur en smaak, verandert ook de verpakking mee. Hiermee wil Nestlé duidelijker naar één merkbeeld toe. Karstens: “We zorgen voor een consistent merkbeeld voor retail en out-of-home.” Nescafé Microgrinds is nu al verkrijgbaar in de groothandels in vier varianten.

Bron: Outofhome-shops.nl

, ,

ByGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.