Koffie

Koffiepartner: Simon Lévelt

1 dec , 2015  

Al 200 jaar vormen koffie en thee onze passie. Logisch dus, dat ons vakmanschap ongeëvenaard is. Al 6 generaties lang wordt het ambacht van koffiebrander en theehandelaar van vader op zoon en dochter overgedragen. Simon Lévelt staat voor eerlijke handel, biologische teelt en sociale projecten. We hebben meer dan 40 vestigingen in Nederland en België. Kom eens langs, ontdek de smaken en deel de passie!

Logo 2007 SL bruinKoffie wordt geteeld in landen rond de evenaar. De belangrijkste koffie producerende landen zijn Brazilië en Colombia, maar ook Vietnam en Indonesië zijn grote spelers. De koffiegebieden liggen meestal op een berghelling. Hoe hoger de plantage, des te beter de kwaliteit van de koffie. Van alle koffie behoort circa 10% tot de zogenaamde ‘gourmet’ koffie, een classificering voor de betere specialiteitenkoffie.

Simon Lévelt heeft, naast haar wisselende specialiteiten, een vast assortiment koffiebonen. De meeste koffiesoorten zijn melanges van verschillende Arabica- en Robustabonen. De Arabica wordt verbouwd in de hoger gelegen gebieden van Afrika en Zuid-Amerika en heeft een milde smaak, een fijne geur en is niet erg krachtig. Deze koffieboon wordt voor ongeveer 65% van de totale koffieproductie gebruikt. De Robusta, uit lager gelegen gebieden van Afrika en Azië, doet zijn naam eer aan en is veel krachtiger en harder van smaak.

Naast de verschillende melanges biedt Simon Lévelt ook single estate koffie. Deze exclusieve koffie is afkomstig van één bepaalde plantage en heeft daardoor een eigen karakter en uitgesproken smaak. Estate koffie is slechts beperkt verkrijgbaar maar moet je een keer geprobeerd hebben!

Met een goede boon alleen ben je er nog niet. Koffiebranden is een nauwkeurig samenspel van tijd en temperatuur waarmee de smaak en het aroma uit de boon wordt gehaald. Simon Lévelt brandt haar koffie in een Italiaanse Vittoria-dubbeldrumsbrander. Deze machine, welke uniek is in Noord-Europa, stelt ons in staat het hele proces zeer nauwkeurig te sturen.

Het brandprofiel bepaalt voor welke zetmethode de koffie het meest geschikt is. De ene koffie leent zich bijvoorbeeld uitstekend voor de (snel)filter of cafetière, terwijl de ander beter tot zijn recht komt als espressokoffie.
Simon Lévelt biedt een ruim assortiment biologische koffie, waarvan een deel cafeïnevrij. Op deze manier kun je op ieder moment van de dag van een kopje genieten.

Benieuwd geworden? Loop eens binnen in één van onze vestigingen of neem een kijkje op onze website: www.simonlevelt.nl


 

, , ,

ByGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.