Horeca, Koffie

Koffie Salon opent in Amsterdam zesde vestiging

29 dec , 2015  

De Koffie salon opende dit weekend een nieuwe vestiging in Amsterdam Oud-West. Daarmee komt het aantal zaken van de winnaar van de Koffie Top 100 2012 op zes.

Koffie Salon opent in Amsterdam zesde vestiging
De nieuwe vestiging ligt op de hoek Kinkerstraat en Ten Kate Markt in Oud West. Mede-eigenaar Anton Willemars van Buscaglione Espresso heeft de zaak uitgeroepen tot de nieuwe conceptstore van Buscaglione. De Koffie Salon ligt op steenworp afstand van de Foodhallen in Amsterdam Oud-West.

Vestiging
In de nieuwe vestiging staat, naast een driegroeps Spirit van Kees van der Westen, ook de Blossom. Deze is ontworpen door de Amerikaan Jeremy Kuempel, oud-werknemer van Tesla en Apple, en bedoeld voor barista’s die veel met filterkoffie werken en een preciezere zetmethode eisen dan handmatige systemen. Kuempel: ‘Filterkoffie reageert sterk op variaties in temperatuur, doorlooptijd, druk, maalgraad, en hoeveelheid. Ik wilde een apparaat dat al die variabelen precies controleert.’ Speciaal voor de Blossom levert Buscaglione verschillende mono origin arabica-bonen.

Koffie Top 100
Anton Willemars: ‘Met deze Koffie Salon gaan we proberen om hoge ogen te gooien in de Koffie Top 100.’ In 2012 was de Koffiesalon de allereerste winnaar van de Misset Horeca Koffie Top 100. Daarna stond het drie jaar in de eregalerij. Dit jaar mag de Amsterdamse keten weer aan de verkiezing meedoen.

Bron: MissetHoreca.nl

, ,

ByGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.