Horeca, Koffie

Koffie en wifi in Rotterdam

14 apr , 2016  

Als je naast koffie ook nog belang hecht aan een straf wifi signaal, dan heeft de website Menandstyle een mooi onderzoekje voor je uitgevoerd. Zij hebben namelijk in Rotterdam onderzocht wie naast de beste koffie ook nog eens het beste draadloze internet biedt. Handig.

Vreemd aan de uitkomst van dit onderzoek is dat het wifi van de nummer 1 “niet al te goed” is en dat het bij de nummer 2 “nogal hoppig” is. Doe er je voordeel mee dus 😉

Waar vind je de beste koffie en Wifi?
Goede koffie is op veel plekken te vinden, maar is dat ook te zeggen over de wifi? Tegenwoordig is het internet en de snelheid hiervan belangrijker dan ooit. Verschillende koffietentjes in Rotterdam zijn getest op Koffie en Wifi door Menandstyle in samenwerking met Simyo.

1. Lebkov & Sons
Lebkov & Sons bevindt zich naast Rotterdam Centraal. Er hangt een gezellige sfeer. Mensen zijn druk bezig. De wifi doet het niet al te goed. Voordat de Facebookpagina geladen is, ben je toch al enkele seconden verder. Dit kan sneller. Een aflevering Suits kijken op Netflix zit er dan ook niet in. De downloadsnelheid is niet al te beste en het uploaden gaat iets te langzaam.
Adres: Stationsplein 50
Locatie: 8
Publiek: 7
Bediening: 7
Inrichting: 8
Sfeer: 7
Eten en drinken: 8
Wifi-signaal: 6

2. Hopper Coffee
Hopper Coffee ligt centraal, zo goed als naast metrostation Beurs. De kleding van de bediening is op elkaar afgestemd, wat een goede uitstraling heeft. Alles is in het Engels. Mensen van over de hele wereld zijn welkom.
De Wifi bij Hopper gaat hoppig. Het is mogelijk in verband met de snelheid alle afleveringen van Homeland tegelijk te streamen. Naast het downloaden, is de uploadsnelheid ook goed.
Adres: Schiedamsevest 146
Locatie: 7
Publiek: 8
Bediening: 8
Inrichting: 8
Sfeer: 8
Eten en drinken: 8
Wifi-signaal: 7

3. UEB West
Als laatste, UEB West op de Nieuwe Binnenweg. Iedereen zit ontspannen achter zijn laptop op de lichtbruine stoelen, die passen in de grijze industriële setting. De koffie is gemaakt met de Giraffe Coffee Roasters uit Rotterdam.
De wifi bij UEB blijkt het beste te zijn van alle geteste tentjes. Het is hier mogelijk om te streamen, appjes te sturen, je timeline te checken of te werken. Dat is ook de reden dat veel mensen terug komen.
Adres: Nieuwe Binnenweg 263
Locatie: 7
Publiek: 8
Bediening: 8
Inrichting: 8
Sfeer: 9
Eten en drinken: 8
Wifi-signaal: 9

Uiteindelijk blijkt dat er nog best veel verschil zit tussen de verschillende tentjes. Voor het beste internet en een lekker kop koffie raden wij UEB aan. Pas altijd wel een beetje op met wachtwoorden en internetbankieren. Lees in het blog van Simyo meer over welke risico’s je loopt met Internetbankieren via je Smartphone.

, , , , , , , ,

ByGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.