Horeca, Koffie, Thee

ITC Coffee & Tea Academy valt in de prijzen

19 jan , 2016  

De International Tea & Coffee Academy (ITC Academy) heeft de officiële erkenning ontvangen van de vernieuwde SVH Erkenning Horecaopleidingen 2016. Het gaat om de opleidingen Master Barista Program en Theesommeliertraject.

De ITC Academy van Richard Schukkink is een trainingsinstituut voor barista’s en theesommeliers. De SVH Erkenningsregeling Horecaopleidingen is opgericht op initiatief van sociale partners in 2002. Het doel van de regeling is het bieden van een keurmerk dat helderheid geeft over de kwaliteit van opleidingen aan iedereen die een horecaopleiding wil gaan volgen.

Erkenning
De erkenningsregeling is met ingang van 2016 volledig vernieuwd en aangepast aan de eisen zoals die nu door de branche zijn vastgesteld. Zo vindt er nu ook een inhoudelijke toetsing van de opleidingen plaats. Het volledige traject bestaat uit de beoordeling van de door het opleidingsinstituut ingediende documenten, een audit op de locatie van het opleidingsinstituut en een mystery visit om te controleren in hoeverre theorie en praktijk van de opleiding overeenstemmen. Na een toegekende erkenning zal nog minimaal een keer per looptijd van de erkenning een mystery visit worden uitgevoerd. De erkenning van een horecaopleiding geldt voor drie jaar. Hierna dient een vervolgerkenning te worden aangevraagd.

Over SVH
SVH (Stichting Vakbekwaamheid Horeca) zet zich in voor het vergroten van de vakbekwaamheid in de horeca. Samen met partners uit het bedrijfsleven, onderwijs, brancheorganisaties en beroepsgilden stelt SVH kwaliteitseisen voor de branche vast. Op basis daarvan worden examens en leermiddelen ontwikkelt voor het (mbo-)onderwijs, opleiders en ondernemers. SVH beheert ook de SVH Meestertitels en organiseert diverse brancheactiviteiten.

Bron: Misset Horeca / Wieteke Posthumus

, , , , , ,

ByGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.