Horeca, Koffie

Espresso: lekker of juist niet?

15 nov , 2017  

De een drinkt het liefst een cappuccino, terwijl de ander zijn koffie het liefst zwart drinkt. Iedereen heeft weer een andere smaak als het op koffie aankomt. Drink jij altijd zwarte koffie, cappuccino, een latte macchiato of een andere soort Illy koffie en wil je een keer wat sterkers proberen? Dan is kopje espresso misschien iets voor jou. Welke kenmerken deze koffie heeft, lees je op deze pagina. Als je weet hoe espressokoffie ongeveer smaakt, kom je er vanzelf achter of deze koffie het proeven waard is of niet.

De grootte van een kopje espresso koffie
Voor je meer te weten komt over de smaak van espresso, is het goed om te weten dat een kopje espresso veel kleiner is dan bijvoorbeeld een kopje zwarte koffie of een kopje cappuccino. Een espresso drink je namelijk in één slok leeg. Houd je meer van grotere koppen koffie, dan kun je je afvragen of de espresso iets voor jou is. Vind je het juist wel lekker om af en toe slechts een slokje koffie te nemen, dan is een espresso wel iets voor jou.

Overigens kun je ook een dubbele espresso bestellen. Dit is nog altijd een klein kopje koffie, maar het is wel de dubbele hoeveelheid van een standaard espresso.

De sterkte van de koffie
De smaak van espresso is heel anders dan de smaak van gewone koffie. Espresso is namelijk veel sterker dan gewone koffie en smaakt veel bitterder. Vind je de smaak van espresso iets te bitter, dan doe je er een beetje suiker bij. De koffie is nu minder bitter, maar nog wel altijd veel sterker dan gewone koffie.

Overigens zit er niet meer cafeïne in een portie espresso dan in een portie gewone koffie. De koffie smaakt sterker, maar in de kleinere hoeveelheid espresso zit niet meer cafeïne. Veel mensen drinken een espresso koffie om snel een energieboost te krijgen, maar in feite krijg je van gewone koffie meer energie. Alleen als je espresso in de hoeveelheid van gewone koffie drinkt, krijg je meer cafeïne binnen.

, , , , , ,

ByGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.