Duurzaam, Koffie

Early Bird actie tegen files

13 apr , 2015  

Douwe Egberts Professional, Brasserie het Zalmhuis en De Verkeersonderneming willen zakelijke ontmoetingen tijdens de ochtend- en/of avondspits interessanter maken voor de automobilist. Daarom slaan zij de handen ineen voor de ‘Early Bird’-actie in Rotterdam. Automobilisten kunnen vanaf vandaag op werkdagen voordelig ontbijten en/of dineren bij Brasserie Zalmhuis onder de Van Brienenoordbrug. Vanochtend tekenden de drie partijen de samenwerkingsovereenkomst.

Filedier
Het initiatief is gericht op zakelijke automobilisten die wonen of werken in de Rotterdamse regio en tijdens spitstijden op de snelwegen rondom Rotterdam rijden. Een ontbijt tussen 7 en 9 uur kost € 5,-, een driegangen diner tussen 16 en 18 uur € 25,-. Tijdens de pilotperiode van drie maanden worden eveneens meer horecagelegenheden in Rotterdam uitgenodigd aan te sluiten. De initiatiefnemers hebben elkaar gevonden in deze actie en versterken hiermee hun doelstellingen: minder files en zakelijke rijders meer efficiency bieden met een aantrekkelijk horeca-aanbod als alternatief voor de file en hiermee dagelijkse momenten waardevoller maken met koffie en thee.

filedier

Slimmer reizen en werken
“Om de bereikbaarheid te verbeteren, werken we samen met diverse partijen. Wij zijn heel blij dat met deze samenwerking een win-win-win is gecreëerd. Des te meer aantrekkelijke alternatieven er zijn voor rijden tijdens de spits des te beter,”vertelt Aernout van der Bend, directeur van De Verkeersonderneming, de organisatie die het doel heeft Rotterdam bereikbaar maken en houden.

Rol koffie en thee
“Om automobilisten te verleiden om af te spreken in een horecagelegenheid tijdens de drukke ochtend- en/of avondspits, is het essentieel om ze een efficiënt alternatief te bieden”, vertelt Rindy Rompelman van Douwe Egberts Professional. “Goede koffie en thee spelen daarbij een onmisbare rol. Ze voegen een grote waarde toe aan het moment: van een goed begin van de werkdag tot de start van een vruchtbare zakelijke bespreking. We denken graag mee met de wensen en doelstellingen van een horecaondernemer en kijken er daarom ook naar uit om de actie in de toekomst uit te rollen naar meer gelegenheden.”

Filegevoelige locatie
Brasserie Zalmhuis ligt onder de Van Brienenoordbrug, een zeer filegevoelige plek. David-Jan van Gorkom van de brasserie, is trots om als eerste restaurant bij de pilot betrokken te zijn: “We verheugen ons er op om automobilisten tijdens de ochtend- en avondspits te verwelkomen. Ons restaurant is hiervoor de locatie bij uitstek. We kunnen automobilisten die anders rond dit punt uren in de file staan, nu de kans geven om hun tijd slimmer en beter te benutten.”

By


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.