Horeca, Koffie

Dutch Aeropress Championship gewonnen door Wendelien Verver

16 okt , 2019   Gallery

Afgelopen zaterdag 12 oktober was in Utrecht the Dutch Aeropress Championship 2019 (DAC), de Nederlandse editie van de wereldwijde Aeropress Championships. Keen Coffee organiseerde de 8ste Nederlandse editie en stuurt de winnaar naar de wereldkampioenschappen in Londen op 24 november aanstaande.

In een zenuwslopende strijd hebben 48 deelnemers het tegen elkaar opgenomen. In heats van vier tegenstanders zetten de deelnemers een kop koffie, allemaal met dezelfde koffie en een Aeropress. De driekoppige jury kiest van iedere heat de lekkerste op basis van onder andere aciditeit, body, nasmaak en balans. Bonne Postma, hoofdjury; “Dit is zo geweldig omdat er zoveel verschillende smaken met één type koffie en een Aeropress gemaakt kunnen worden.

Na 17 rondes, 12 heats, 4 halve finales en de finale is de winst voor Wendelien van Bunnik Verver van Single Estate Coffee Roasters, ze was ook al Nederlands Barista kampioen in 2019. Zij zal namens Nederland afreizen naar de World Aeropress Championship.

Wendelien; “Dit is zo kicken! AeroPress Championship is zo’n leuke sfeer en ik kwam eigenlijk voor de gezelligheid, nooit gedacht dat ik met de winst naar huis zou gaan. Het recept heb ik deze zomer bedacht met een goede vriend op vakantie in Zwitserland. Toen ik afgelopen donderdag ging oefenen heb ik het recept in mijn aantekeningenboekje opgezocht. En met dit recept werd de koffie gewoon super zoet“

Finale uitslag:

  1. Wendelien van Bunnik Verver, Single Estate Coffee
  2. Erik Oosterhuis, Trakteren Koffie Thee Chocolade
  3. Frans van den Berg, Barista Brothers
  4. Sander Groenink, Espressobar Maling

 

, , , , , , , , , ,

ByGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.