Koffie, Partners

De koffietrends voor 2018

14 jan , 2018  

Het nieuwe jaar is begonnen! Dit is hét moment voor de koffiekenners van Simon Lévelt om hun glazen bol erbij te pakken en de koffietrends voor 2018 te voorspellen.

Nieuwe koffiesmaken
Veel koffietrends beginnen in het land van oorsprong. Zo ook in Brazilië, waar producenten met behulp van universiteiten en experts met verschillende onderdelen van het productieproces experimenteren. De focus komt dit jaar te liggen op de fermentatiefase van koffie. Simon Lévelt verwacht veel dubbel-gefermenteerde en koud-gefermenteerde koffiespecialiteiten uit Brazilië terug te zien.

Honey & ongewassen
Koffie geproduceerd via de honey-methode en de ongewassen-methode is in opkomst. Maar, het gaat nog wel een paar jaar duren voordat deze koffiesoorten zo populair zijn dat je ze ook in de supermarkt tegenkomt.

Koffie blurring
Tegenwoordig kijkt niemand er meer raar van op dat je bij de bakker ook terecht kunt voor een coffee to go. Een koffiebar in de fietsenwinkel of bij een outdoor specialist, dat is wel iets nieuws. Koffie wordt steeds vaker ingezet om andere winkels te versterken. Andersom gebeurt het ook. In Zuid-Korea is brood het nieuwe koffie en kun je voor ambachtelijk brood terecht in de koffiebar.

Home roasting
Het is nog net iets te vroeg om het thuis roosteren van koffie een echte trend te noemen. In de VS en Azië wordt al op grotere schaal thuis geroosterd, maar goede apparatuur hiervoor is in Nederland nog erg kostbaar. Wanneer de apparaten betaalbaarder worden, is de verwachting dat home roasting snel in populariteit stijgt.

Op het werk
Thuis genieten we van ons eigen ritueel. We kopen kwaliteitskoffie, gebruiken een mooi servies en maken het gezellig. Op het werk moeten veel mensen het doen met een plastic of kartonnen beker. In 2018 maken we een einde aan slechte koffie op het werk. En als we de werkgever er niet van kunnen overtuigen te investeren in goede koffie en een goede machine, nemen we het zelf mee!

Benieuwd naar de theetrends voor 2018? Je vindt ze op simonlevelt.nl

, , , , ,

ByGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.