Events, Koffie

Coffeecompany presenteert: Dutch Aeropress Championship 2015

11 feb , 2015  

Coffeecompany organiseert dit jaar voor de tweede keer achtereen het Dutch Aeropress Championship. Op vrijdag 13 maart zal het evenement plaatsvinden bij Coffeecompany in zijn vestiging op de Oosterdokskade in Amsterdam.

Coffeecompany is sinds de Aeropress in Nederland te vinden is fan van deze veelzijdige en simpele zetmethode. De aeropress is een kunststof zetsysteem voor koffie. Alan Adler, bekend van de Aerobie-frisbee, vond hem vanuit persoonlijke enthousiasme voor goede koffie uit. Het resultaat was een ronde buis met een papieren filter onderin. Een rubberen ring zorgt ervoor dat de koffie handmatig door het filter wordt gedrukt. Tegenwoordig worden alle filterkoffies in de Coffeecompany gemaakt met Aeropress.

Het leukste aan de Aeropress is dat er zo veel mogelijk is. Daarom is dit de favoriete methode van veel van onze barista’s. De methode is zo veelzijdig dat dit jaar in tientallen landen nationale competities zijn en in 2008 het eerste wereldkampioenschap werd georganiseerd in Oslo.

DIT KAMPIOENSCHAP IS LAAGDREMPELIG VAN AARD

In tegenstelling tot veel koffiewedstrijden is deze laagdrempelig van aard. Alle deelnemers gebruiken dezelfde koffie, en strijden via een afvalmechanisme tegen elkaar. Wie de lekkerste koffie voor de driekoppige jury maakt, gaat door naar de volgende ronde. De winnaar mag zich niet alleen Nederlands Aeropresskampioen noemen, maar gaat ook begin april naar Seattle voor het wereldkampioenschap.

Inschrijvingen voor de wedstrijd openen vrijdag 13 februari om 10.00 uur op coffeecompany.nl.

OVER COFFEECOMPANY

Blog coffeecompanyCoffeecompany laat Nederland kennismaken met de veelzijdigheid van koffie in een relaxte omgeving. Inmiddels zijn er 37 vestigingen in Amsterdam, Den Haag, Utrecht, Groningen, Leiden, Rotterdam en Delft en een branderij/proeflokaal in Amsterdam. Continu op zoek zijn naar de lekkerste koffies in de landen van oorsprong, het doorontwikkelen van de kennis op het gebied van branden en het uiteindelijke zetten, is wat Coffeecompany doet om zo veel mogelijk mensen aan betere koffie te helpen.

, ,

By



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.