Koffie

Boycot Cubaanse koffie

18 jul , 2016  

Voor het eerst in meer dan 50 jaar kunnen koffieliefhebbers in de Verenigde Staten gaan genieten van koffie afkomstig uit Cuba.Koffiemerk Nespresso, onderdeel van voedingsmiddelenreus Nestlé,brengt komend najaar Cuban Nespresso Grand Cru, Cafecito de Cubaals limited edition op de Amerikaanse markt.

Door de versoepeling van de handelsbetrekkingen tussen de VS en Cuba mogen er na een boycot van ruim 50 jaar bepaalde productenweer tussen beide landen worden verhandeld, waaronder koffieNespresso brengt komend najaar een koffievariant op de Amerikaansemarkt van in Cuba geproduceerde koffiebonen. Cuban Nespresso Grand Cru, Cafecito de Cuba zal voorlopig alleen als limited edition verkrijgbaar zijn.

Nespresso heeft aangekondigd met kleine Cubaanse koffieboerenduurzaam te gaan samenwerken, de markt te ontwikkelen en voor een duurzame koffieteelt te gaanzorgen. “Het is fantastisch dat we als Nespresso de eerste zijn die deze zeldzame Cubaanse koffie naar de VS brengen”, zegt president Guillaume Le Cunff van Nespresso USA. “Eindelijk kunnen Amerikaanseconsumenten deze bijzondere en uitgesproken koffie opnieuw ontdekken.”

Bron: @FoodClicks

, , , , , , , ,

ByGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.