Events, Horeca, Koffie

Aeropress Championship #DAC16

1 feb , 2016  

Coffeecompany host dit jaar voor de derde keer het Dutch Aeropress Championship: de leukste en meest toegankelijke koffiewedstrijd van Nederland. Het evenement trekt elk jaar meer koffieliefhebbers en is uitgegroeid tot één van de belangrijkste in de koffiewereld. Op zaterdag 19 maart 2016 – in het weekend van het Amsterdam Coffee Festival – barst deze strijd weer los op Coffeecompany’s Oosterdok-locatie in Amsterdam.

De Aeropress is Coffeecompany’s favoriete zetmethode voor filterkoffie. Simpel, snel, schoon en – vooral – lekker. Perfect voor één mok koffie en daarom ideaal voor de koffiedrinker thuis. De methode is bedacht door ingenieur Alan Adler, bekend van de Aerobie frisbee. Hij was nooit tevreden over zijn koffie en vond daarom zijn eigen methode uit. Adler wist dat een lagere temperatuur bitterheid en aciditeit verlaagde en tot een zoetere koffie leidde. En ook dat papieren filters zorgen voor een helder mondgevoel. Het resultaat was een ronde buis met een papieren filter onderin. Een rubberen ring zorgt ervoor dat de koffie door het filter wordt gedrukt. Het leukste aan de Aeropress is dat er zo veel mogelijk is. Daarom is dit de favoriete methode van veel barista’s. De methode is zo veelzijdig dat dit jaar in bijna vijftig landen nationale competities zijn en in 2008 het eerste wereldkampioenschap werd georganiseerd in Oslo.

In tegenstelling tot veel koffiewedstrijden is het Dutch Aeropress Championship laagdrempelig van aard. Tijdens de wedstrijd strijden 27 kandidaten om de felbegeerde eerste plek. De deelnemers gebruiken dezelfde koffie en strijden via afvalrondes tegen elkaar. Een onafhankelijke jury, bestaande uit professionals, beslist welke koffie de lekkerste is en de maker daarvan gaat door naar de volgende ronde. Degene die uiteindelijk het lekkerste kopje koffie van Nederland uit de Aeropress weet te persen zal de titel ‘Dutch Aeropress Champion 2016’ krijgen en wint een trip naar Dublin. Daar zal de winnaar zijn of haar kunsten laten zien tijdens het World Aeropress Championship 2016.

De inschrijving voor deelnemers aan het Dutch Aeropress Championship opent maandag 8 februari om 10.00 uur op coffeecompany.nl.

Poster
Grafisch ontwerper Vincent Meertens heeft dit jaar de poster van het Dutch Aeropress Championship ontworpen. Elementen uit de Aeropress en de Nederlandse (grafische) identiteit werden gecombineerd, en vormen samen een gelaagde mix van vormen en typografie. Een interview over de poster met de ontwerper is hier te vinden.

DAC poster RGB

, , , , , , , , ,

ByGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.