Horeca

Vul jouw vriezer met de juiste verpakkingen

29 okt , 2022  

De winter komt eraan en dat betekent bij veel huishoudens boerenkool, andijvie, stoofvlees, of andere typische winterse gerechten die in grote hoeveelheden gemaakt en ingevroren moeten worden. Boerenkool is immers het lekkerste wanneer de vorst er net overheen is gegaan en op dit moment wil jij er als eerste bij zijn om alles te oogsten, in te vriezen en hier laten van te kunnen genieten. Om jouw vriezer helemaal vol te stoppen met heerlijke producten heb je goede verpakkingen nodig. Brada verpakkingen zijn gespecialiseerd in vacuüm zakken om eten in te bereiden of in te koken. Ideaal voor in de vriezer.

Vacuüm zakken voor een lange houdbaarheid 

Vacuüm zakken kopen is iets wat steeds meer gebeurt. Niet alleen in de horeca, maar juist voor huishoudens die de koelkast of vriezer eens goed vol willen stoppen met verse producten. Hoe verser de producten wanneer jij ze in de vacuüm zak verpakt, hoe lekkerder ze zullen zijn wanneer jij ze gaat bereiden na een tijdje. Het voordeel van vacuümzakken is uiteraard dat het eten langer bewaard kan worden. Dit betekent dat jij flink in kan slaan bij de winkel zonder je zorgen te maken dat het eten niet op komt of over datum gaat. Zijn de biefstukken in de aanbieding? Koop er gewoon 10 en stop ze met een vacuüm zak in de vriezer. Met de huidige supermarktprijzen is dit steeds gebruikelijker en enorm handig om goed op je budget te letten. Het is ook mogelijk om eten in een vacuümzak in de koelkast te bewaren. Ook dan zal de houdbaarheid van het voedsel aanzienlijk langer zijn dan wanneer het niet vacuüm verpakt is. Ideaal voor elk huishouden!

Koken met Vacuüm zakken 

Naast het gebruik van vacuüm zakken voor het langer houdbaar maken van eten is het ook mogelijk om met vacuüm zakken te koken. In de horeca is dit al een veelgebruikte techniek en ook steeds meer huishoudens beginnen deze kooktechniek over te nemen. Door eten in een vacuümzak in een waterbad te leggen en de temperatuur te reguleren kan jij eten garen. Omdat deze techniek langer duurt dan gewoon iets bakken is het makkelijker om het eindresultaat te garanderen. Daarnaast, wanneer jij het eten in een vacuümzak hebt opgeborgen is het ook heel makkelijk om dit vervolgens meteen in een waterbad of stoomoven te leggen. Erg handig voor de houdbaarheid dus maar ook voor het bereiden zelf.

Waar koop je vacuümzakken? 

Over het algemeen ga je geen vacuümzakken terugvinden in de reguliere supermarkt. Heb jij een kookwinkel bij jou in de buurt? Dan is het de moeite waard om te kijken of ze deze kookzakken verkopen. Echter is het gebruikelijker om deze vacuümzakken online te bestellen. Online is er een breed aanbod met diverse kookzakken verschillend in temperatuur, grote en materiaal. Het voordeel van deze zakken online kopen is ook dat je vaak grote hoeveelheden kan aanschaffen wat ervoor zorgt dat jij voor een tijdje genoeg in huis hebt. Ga dus online op zoek naar de perfecte kookzak voor jouw situatie!

, , , ,

ByGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.