Horeca, Koffie

Overname Santas Koffie door Mocca D’Or

26 mei , 2016  

Koffiebranderij Mocca d’Or heeft Santas Koffie uit Rotterdam overgenomen. Santas wordt als autonoom bedrijf voortgezet onder leiding van Mocca d’Or-eigenaar Wouter Jansen van Velsen. Santas oprichter Rob Kooij blijft de komende jaren betrokken bij het bedrijf. Met de overname versterkt Mocca d’Or hiermee haar positie in de Out of Home koffiemarkt. De laatste jaren groeide de Zwolse koffiebrander ook autonoom al sterk. Met het MVO concept van Santas Koffie krijgt Mocca d’Or onder meer een belangrijke positie in het segment bedrijven.

Duurzaam
Santas Koffie bestaat sinds 1988 en importeert, mêleert, brandt, maalt, verpakt en distribueert in beheer van eigenaar Rob Kooij koffies voor op het werk en in de horeca, volgens een eigen duurzaamheidsconcept.

Alle koffies zijn verpakt in duurzame blikken en houten kratten. Deze materialen worden keer op keer hergebruikt. Santas Koffie is biologisch en Fairtrade gecertificeerd.

Industrieel monument
Santas Koffie is sinds 2008 gevestigd in een Rotterdams industrieel monument uit 1948, ontworpen door architectenbureau Brinkman & Van den Broek. Het was onderdeel van een groot loodsencomplex dat tot in de jaren zeventig van de vorige eeuw een toonaangevende rol speelde bij de stukgoedoverslag in Rotterdam.

Koffiebranderij Mocca d’Or heeft een lange traditie in het ambachtelijk branden en aan de man brengen van kwaliteitskoffie. In 1930 begonnen als Algra koffie in Zwolle, heeft het zich ontwikkeld tot een bekende speler in de Nederlandse koffiemarkt.

Earth Coffee
In 2010 is het bedrijf overgenomen door Wouter Jansen van Velsen en sindsdien is het ingrijpend veranderd en doorontwikkeld. Door de groei van het merk Mocca d’Or en de succesvolle lancering van onder andere het Earth Coffee concept, uitbreiding met Koffie- en Thee Speciaalzaak het Konkeltje en het theemerk Jasili Bloomingteas, is Mocca d’Or een top 10 speler in de Nederlandse markt geworden. ‘Nu komt Santas Koffie erbij, voor Mocca d’Or een geweldig ankerpunt in Rotterdam en omgeving’, zegt Jansen van Velsen.

Mocca d’Or is gevestigd in Zwolle, Breda, Heiloo en Amsterdam en heeft ruim 50 medewerkers. Mocca d’Or is in Nederland exclusief partner van Nuova Simonelli espressomachines en koffiemolens (partner van de SCAE en machinepartner van de World Barista Championship).

Bron: MissetHoreca.nl

, , , ,

ByGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.