Horeca, Koffie

Misset Koffie Top 100 2017

6 mrt , 2017  

De Misset Koffie Top 100 krijgt een iets gewijzigde opzet, waarbij alle deelnemers door de vakjury bezocht worden. De kwaliteit van de koffie wordt zo nóg meer het uitgangspunt voor de lijst met de honderd beste koffieserverende bedrijven van Nederland.

In de eerste vijf edities kregen alle zaken die zich inschreven eerst een mystery visit, waarmee op basis van gastvrijheid en hygiënefacotoren een eerste schifting werd gemaakt. Vervolgens werd de top 150 en later de top 125 bezocht door een vakjurylid.

Van ondernemers en koffiebranders kwam wel eens de kritiek dat hiermee de kwaliteit van de koffie voor de eerste schifting ondergeschikt was, waardoor zaken die fantastische koffie zetten soms buiten de boot vielen.

Die kritiek hebben we ter harte genomen, alleen was de voorwaarde om alle deelnemers door de vakjury te kunnen laten bezoeken, dat we voldoende vakjuryleden hadden. Dat is nu gelukt.

Vanaf dit jaar draaien we de rondes dus om: in de eerste ronde worden alle bedrijven die zijn ingeschreven bezocht door een vakjurylid, de beste 125 krijgen vervolgens in de tweede ronde ook een mystery visit. Zo wordt op basis van koffiekwaliteit bepaald wie in potentie een plek in de Koffie Top 100 verdient, en scherpen de mystery guests de scores aan wat betreft gastvrijheid en service.

De verhouding tussen die scores blijft voor het eindresultaat gelijk aan voorgaande jaren: de score die de vakjury toekent weegt voor 80 procent mee in de eindscore, de mystery visit telt voor 20 procent mee. De beste vijf krijgen vervolgens de hoofdjury op bezoek, die de volgorde van die vijf bepaalt en de winnaar aanwijst.

Koffie Top 100 2017

Er zijn twee manieren om deel te nemen aan het Koffie Top 100 traject:

1) Neemt u koffie af bij een (grote) brander? Laat uw accountmanager u aanmelden.
2) Bent u branderonafhankelijk of wordt u niet door uw brander aangemeld? Schrijf uzelf in via Koffietop100.nl

De criteria om deel te nemen zijn simpel: werkt u met verse bonen, een halfautomaat en kunnen gasten gedurende het hele jaar minimaal vijf dagen per week (ook) overdag terecht voor enkel een kop koffie? (en kunnen ze die bij u in de zaak opdrinken) Dan kunt u meedoen.

Ook bedrijven die vorig jaar in de Top 100 stonden, dienen opnieuw te worden aangemeld om mee te doen. Inschrijven kan tot 1 april 2017.

Meer weten? Klik hier >

Bron: MissetHoreca.nl

,

ByGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.