Horeca, Koffie

Koffie kan vele ziekten bestrijden

30 nov , 2022  

Het drinken van een dampende kop koffie is buitengewoon ontspannend en de cafeïne die je eruit haalt, zorgt ervoor dat je je beter voelt. Als je aan koffie denkt, is cafeïne het eerste dat in je opkomt. Koffie bevat echter ook antioxidanten en andere krachtige verbindingen die interne ontstekingen kunnen verminderen en bescherming bieden tegen ziekten. Naast een energieboost heeft koffie nog andere voordelen. Je zou een langer leven kunnen hebben door koffie te drinken. Talrijke onderzoeken suggereren dat je favoriete koffie in de ochtend je mogelijk meer voordelen biedt dan je je realiseert. Je kunt deze voordelen eenvoudig plukken door elke dag een kopje koffie te drinken. Voordat je de koffie maakt, moet je ervoor zorgen dat je kopje grondig wordt gereinigd in een horeca vaatwasser.

Preventie van de ziekte van Alzheimer, diabetes en hartfalen

Koffie zetten doe je eenvoudig met apparatuur van horecacentrumbrabant.nl of andere websites. Koffie zit boordevol verbindingen die kunnen beschermen tegen ziekten zoals de ziekte van Alzheimer, die meer voorkomen bij vrouwen. Twee kopjes koffie kunnen een aanzienlijke bescherming bieden tegen de ziekte van Alzheimer vanwege de cafeïne die ze bevatten. Studies hebben zelfs aangetoond dat vrouwen boven de 65 die dagelijks twee tot drie koppen koffie drinken, minder kans hebben op algemene dementie. Bovendien is je lichaam misschien beter in het verwerken van suiker of glucose. Volgens studies hebben personen die meer koffie consumeren een lager risico op het ontwikkelen van diabetes type 2. Bovendien treffen hartfalen je minder snel. Eén tot twee kopjes koffie per dag kunnen hartfalen helpen voorkomen, wat optreedt wanneer het hart te zwak is om voldoende bloed naar het lichaam te pompen.

Preventie van de ziekte van Parkinson, leverziekten en beschadigd DNA

Je hebt ook een lager risico om de ziekte van Parkinson te krijgen als je koffie drinkt. Naast het verlagen van het risico op het krijgen van de ziekte van Parkinson, kan cafeïne ook de bewegingscontrole verbeteren bij degenen die de stoornis al hebben. Je lever zal deze koffie gewoonte waarderen. Gewone en cafeïnevrije koffie lijken je lever te beschermen. Volgens onderzoek hebben koffie consumenten meer kans dan niet-drinkers om leverenzymwaarden binnen een gezond bereik te houden. Je hebt ook robuuster DNA. Donker gebrande koffie vermindert DNA streng breuken, die van nature voorkomen maar kanker of tumoren kunnen veroorzaken als je cellen ze niet repareren.

, , , ,

ByGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.