Horeca, Partners

Horecabenodigdheden

11 apr , 2018  

Werken in de horeca is niet de meest eenvoudige baan. Je maakt vaak lange dagen en het is hard werken. Terwijl andere mensen genieten van hun vrije tijd, is het jouw taak om ervoor te zorgen dat hun vrije tijd onvergetelijk wordt. Toch zijn er duizenden mensen die met heel veel plezier in de horeca werken, of dat nu in een groot restaurant is of een gezellige en karakteristieke koffiebar. Maar wat heb je nu eigenlijk nodig wanneer je in de horeca werkt? Welke dingen zijn echt onmisbaar? We zetten er enkele op een rijtje.

Goed humeur
Klinkt misschien logisch, maar het is echt het allerbelangrijkste voor horecapersoneel. Je kunt immers niet met een chagrijnig gezicht mensen hun koffie serveren of zonder glimlach vragen wat iemand wil eten of drinken. Een goed humeur is cruciaal en onmisbaar. Zelfs wanneer je jezelf helemaal niet vrolijk en gezellig voelt, is het nóg belangrijk om jezelf vrolijk voor te doen. De klant is immers koning.

Zorg voor goede horeca schoenen
Wanneer je de hele dag op en neer loopt tussen de koffiebar en de tafeltjes waar klanten hun koffie drinken, is het belangrijk dat je beschikt over goede horeca schoenen. Wanneer dat niet het geval is, kun je bijvoorbeeld flink veel last krijgen van je voeten of je glijdt sneller uit. Horeca schoenen zorgen ervoor dat je werk een stuk beter gaat en dat je achteraf minder last krijgt. Overigens geldt hetzelfde voor goede ondersteunende sokken.

Reservekleding
Een ongelukje zit in een klein hoekje, zeker wanneer je in de horeca werkt. Voor je het weet krijg je een dienblad met koffie of ander drinken over je heen en zijn je kleren ontzettend vies. Daar kun je natuurlijk niet mee rond blijven lopen, aangezien de klanten dat ook zien. Daarom is het in de horeca altijd verstandig om reservekleding mee te nemen. Dat hoef je overigens niet elke keer opnieuw te doen. Je kunt ook gewoon de reservekleding op de zaak laten liggen, zodat je die direct kunt pakken wanneer het een keer nodig is.

, , ,

ByGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.