Horeca

Black & Bloom hoogste binnenkomer Koffie Top 100… en terecht ;-)

10 sep , 2014  

Black & Bloom in Groningen is dit jaar de hoogste nieuwe binnenkomer in de Misset Koffie Top 100. Eigenaar Gerben Engelkes kreeg van de jury een wildcard, en reageert bijna geëmotioneerd op de oorkonde van de hoogst geplaatste nieuwe zaak.

Black & Bloom hoogste nieuwe binnenkomer Koffie Top 100
‘Geweldig! Ik ben er even van geschrokken. Wat vet!’, is de eerste reactie van Gerben Engelkes, als hij op de oorkonde leest dat hij de hoogste nieuwe binnenkomer in de Misset Koffie Top 100 is. ‘Ik ben toch wel een beetje geëmotioneerd. Ik doe gewoon mijn ding. Het is mooi als dat gewaardeerd wordt.’

Nuchterheid
En dan, met Groningse nuchterheid, tegen een medwerkster: ‘nou, dat kon minder!’ Op welke plek hij in de lijst binnenkomt, durft hij niet te voorspellen. ‘Het is een jurysport, dus dat vind ik lastig. En misschien is de jury wel bij Headfirst geweest, of een andere zaak waar ze zoveel beter in koffie zijn dan ik.’

Wat zijn uiteindelijk positie is, wordt op 8 september bekend. Dan wordt de gehele Koffie Top 100 onthuld. Om een tipje van de sluier op te lichten, ‘overviel’ Misset Horeca met de camera de hoogste nieuwe binnenkomer en de snelste stijger op de lijst. Die laatste wordt volgende week onthuld.

Wetenschappelijk
Engelkes startte Black & Bloom twee jaar geleden, en benadert koffie op een bijna wetenschappelijke manier. Alles wordt gemeten, gewogen en gecontroleerd. Engelkes had jaren twee franchise koffiezaken in Groningen, nu is hij volledig eigen baas.

Zijn vrouw Karin is banketbakker, en verzorgt de koeken en taarten in de winkel, die is uitgerust met de allereerste Synesso machine die naar Nederland kwam, en drie jaar geleden werd geplaatst bij tijdelijke koffiebar SOK in Amsterdam.

Bron: Misset Horeca.

, ,

ByGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.